Снимка: БТА

На протеста на Орлов мост днес беше обявено създаването на гражданската инициатива, наречена "Орлов мост-народъ в единство", се посочва в съобщение до медиите от учредителите.

В изявлението на учредителите се казва, че "Загърбили различията си, по случай националния празник 3 март представители на различни градове и организации са се обединили в неформално движение на гражданите под наименованието "Орлов мост - народъ в единство".

Орлов мост стана своеобразен символ на духовното възраждане на българите, на искреното желание за промяна на съществуващата действителност, заявяват учредителите.

По-рано днес пък стана известно, че палатков лагер ще се организира утре в 11.00 часа пред Президентството. Това обявиха на Орлов мост участници в днешния национален протест. Палатковият лагер ще остане до изпълнение на трите искания на протестна група „Орлов мост”. Исканията са за свикване на референдум за Велико народно събрание, промяна в изборния кодекс, като гражданите да могат да участват в избори със свои представители и мораториум върху изпълнителните дела на банките, заявиха участници в протеста.

На 9 март от 13.00 часа в зала „Арена Армеец” ще се проведе национална протестна конференция. На нея са поканени да присъстват представители на 25-те града в Европа, които подкрепиха днешния национален протест.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase