Снимка: архив, Булфото

Без сериозни инциденти са преминали протестните шествия на територията на София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Минути преди 18 часа група мъже във видимо нетрезво състояние и две момичета се отправила от „Орлов мост” към сградата на Народното събрание. В района на бул. ”Цар Освободител” и бул. "Васил Левски” компанията започнала да се държи арогантно и да крещи, което наложило намесата на полицейските служители. Единият от мъжете, придружаван от двете момичета опитал да прескочи поставените заграждения. Незабавно нарушителите били задържани и отведени в Първо районно управление, а останалите четирима - в столичния отрезвител.

След направената справка било установено, че задържаният е В.Д. на 44 години от Украйна, със статут на постоянно пребиваващ в страната. Той бил придружаван от двете си дъщери – на 12 години и О.Д. на 18 години, която не разполагала с документи за самоличност. Направеният алкотест показал наличие на 1.01 промила алкохол при 18-годишното момиче, а бащата отказал да бъде тестван. След разговор с инспектор от детска педагогическа стая малолетното момиче ще бъде предадено на майката. В.Д. и О.Д. остават в районното управление с полицейска мярка до 24 часа.

На четиримата мъже, откарани за настаняване в столичния отрезвител, били направени алкотестове. При А.Г. на 27 години дрегерът отчел 2.91 промила, при С.С. на 20 години - 1.54 промила, при П.С. на 28 години - 0.80 промила алкохол, а Ж.Х. на 28 години отказал да бъде тестван. След преглед от лекар те ще бъдат настанени в отрезвителното заведение.

Два часа по-късно отново в района на бул. ”Цар Освободител” и бул. ”Васил Левски” е бил задържан агресивен мъж, също във видимо нетрезво състояние. Той предизвикал униформените служители с арогантното си поведение и отказ да изпълни полицейско разпореждане. Нарушителят е бил отведен в Първо районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Оказало се, че задържаният е Г.С. на 25 години от София и има криминалистическа регистрация за наркотици. Съставен му е акт за неизпълнение на полицейско разпореждане, а теста за алкохол отчел наличието на 2.65 промила. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase