Момент от протеста в София. Снимка: Булфото
fallback

Фалшива декларация от името на трите електроразпределителни дружества ЧЕЗ, EVN и ЕНЕРГО-ПРО в социалните мрежи допълнително създаде напрежение в дненшите протести срещу монополите и високите сметки.

Декларацията бе разпространена няколко часа преди протестите, а в нея се казва: "Сами сте си виновни".

"Ние, от ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-про, заявяваме, че не носим никаква вина за това, че не можете да си платите сметките. Ние сме частни компании, чиято цел е да печелят пари. Държим да подчертаем – и дано да успеете да го разберете, – ние не сме благотворителни дружества, ние работим за печалба. Вие твърдите, че живеете в демократична страна и желаете да развивате пазарна икономика. Ако това е така, то молим ви приемете факта, че всеки бизнес търси печалба. Крайно време е българите да разберат, че не живеят в комунизма, а в капитализма и ако преди държавата се е грижила да осигурява жизнения минимум на всеки един, днес това е невъзможно. Българите трябва да разберат, че коренът на проблема се крие в тяхната посткомунистическа психика и да престанат да чакат някой да се погрижи да са нахранени, облечени и на топло", е част от текста на фалшивата декларация.

В началото на днешния национален протест декларацията допълнително предизвика гнева на много от гражданите, преди да стане ясно, че текстът е съставен именно за да активизира протестиращите.

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ изпрати съобщение до медиите, в което съобщава, че нямат нищо общо с декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

165

Г.Георгиев

преди 11 години

Вън! Вън, вашата мама грабителска! Вземете си и мадридското *** Симеончо, дето ви докара в България!!!

164

Анонимен

преди 11 години

Държавата е длъжна да осигури жизнения минимум по един или друг начин на всеки свой гражданин, иначе защо е държава?!

163

Анонимен

преди 11 години

Браво на фотографа-уловил е това, което с думи не може да се опише-агресията в очите на едно невръстно дете! Нека се видим колко сме елементарни-една фалшива декларация в нета и ексцесиите ескалират! Е, затова НЕ сме народ. Защото се надигаме без кауза, без идея какво искаме. Само ходим по свирката на някой политик. А защо намяше протести когато родината ни се разпродаваше, когато се затваряха блокове на АЕЦ и когато се договаряха субсииде в ЕС за земеделие?Ами продажбите на земеделска земя сега

fallback