Снимка: архив, Булфото

Директорът на Регионална дирекция по горите (РДГ) – Благоевград инж. Иван Гергов е подал молба за освобождаване от длъжност, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по горите. Взетото решение е във връзка със създалото се напрежение в региона в последните месеци и след проведен разговор с и.д. изпълнителния директор на ИАГ инж. Красимир Каменов.

До провеждането на конкурс за директор на РДГ – Благоевград временно длъжността ще изпълнява инж. Стоян Ковачев от Държавно горско стопанство-Сандански.

Иван Гергов е уволнен след сигнал в Комисията за борба с корупцията, съобщиха от партия „Ред, законност и справедливост” по-рано. Преди седмица Яне Янев оповести, че Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта работи по сигнали за злоупотреба с власт на директора на Регионалната агенция по горите в Благоевград Иван Гергов, посочват от партията.

По искане на комисията е разпоредена цялостна проверка във връзка с преписки, образувани по сигнали за системни закононарушения в Регионалната дирекция по горите.

„Надявам се и други министри да действат като Мирослав Найденов и без колебание да се разделят с хора, уличени в корупция. Недопустимо е да бъдат рекетирани индустриалци, дървопреработвателни и дърводобивни фирми, системно да се злоупотребява с власт и да се осъществява търговия с влияние безскрупулно, арогантно и нагло, както бе станало в Регионалната дирекция по горите-Благоевград”, заяви Яне Янев по повод уволнението на Иван Гергов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase