Снимка: архив, Булфото

Мартин Карбовски напуска Нова ТВ. Това потвърдиха от телевизията в официално съобщение до медиите.

Карбовски е съобщил решението си пред член на Борда на директорите на Нова ТВ вече при свършен факт – журналистът и водещ на предаванията „Отечествен фронт" и „Карбовски Директно" е сключил договор с друга телевизия на 31 януари.

„Считаме тази постъпка за некоректна и неетична, тъй като Нова ТВ има сключен договор за производството и излъчването на предаванията „Отечествен фронт” и „Карбовски Директно” с водещ Мартин Карбовски до юли 2014 г.", се казва в съобщението на Нова ТВ.

Според ръководството на телевизията поведението на водещия, както и неговите решения са изненадващи, тъй като в последните няколко седмици са се водили преговори между двете Нова ТВ и Телеман за удължаване на съществуващите договори и производството на нови проекти.

От съобщението става ясно още, че засега екипът на продуцентската къща Телеман, която стои зад двете предавания, ще остане на работа в телевизията.

В ефира на медиата ще продължи да се излъчва и предаването „Горещо” с водещ Венета Райкова, която работи активно по подготовката на нов проект, който ще тръгне скоро в ефира на телевизията. 

"От септември насам имах доста неприятни моменти. Започна да става все по-трудно. Мисля, че заслужавам по-добро отношение поне заради рейтинга, който правя", обясни Карбовски пред  вестник "Стандарт" .

Очаква се той да започне ново предаване в ТВ 7.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase