Снимка: Youtube

Случилото се с вече бившия лидер на ДПС Ахмед Доган на Националната конференция на партията в НДК продължава да е повод за интернет веселие.

Този път инцидентът е попаднал в полезрението на учениците, които са качили няколко пародийни клипчета, в които театрално пресъздават случилото се в НДК.

Още по темата
В снимачна площадка е превърната класната стая, а актьори са самите ученици.

Най-популярно е 19-секундно видео, в което момче с очила чете пасаж от учебник, когато изневиделица към него се отправя друг ученик и насочва пистолет към главата му. Мигове по-късно останалите момчета от класа, изпълнявайки ролята на делегатите от конференцията, се нахвърлят върху клетия си съученик и му нанасят, поне привидно, страхотен побой.

По информация на "24 часа" актьорите в клипчето са десетокласници от СОУ "Христо Ботев" в Белоградчик.

Друго клипче пък е заснето в Строителния техникум в Пловдив. В него първоначално играещият ролята на Доган се втурва да участва в линча на съученика си, който играе ролята на Октай, но впоследствие явно се сеща, че трябва да е жертвата и бързо-бързо напуска полесражението.

Интернет зевзеци са направили и Dogangnam style версия на покушението. Те са пуснали скандалните кадри от конференцията на фона на изключително популярната песен "Gangnam style" на корейския рапър Psy.

Клипчетата с истинския 'атентат' продължават да събират изключително много гледания. Няколко са клипчетата в YouTube от опита за покушение, като най-популярното вече е гледано около 4,5 млн. пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase