Снимка: Reuters

На нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, предстои да бъдат повдигнати две обвинения – за хулиганство и за закана за убийство. 25-годишният бургазлия ще бъде задържан за 72 часа, съобщи пред bTV градският прокурор на София Николай Кокинов.

По думите му данните от експертизата на оръжието, с което Енимехмедов заплаши лидера на ДПС в събота, показва, че обективно не би могло с него да се осъществи убийство или да се стигне до смърт на нападнатия.

Кокинов подчерта, че атаката по време на конгреса на партията в НДК е солова проява, решението е било взето лично от нападателя и няма доказателства за негови съучастници.

На въпрос дали мотивите за случилото се преди ден са лични, градският прокурор заяви: „До голяма степен бих казал да” и допълни, че няма доказателства, задържаният мъж да е невменяем.

Още по темата
Според магистрата не е необходимо да се търси отговорност на делегатите, реагирали агресивно срещу заплашилия лидера им млад мъж. 

„Неминуемо в такива ситуации се причиняват вреди, не сме обсъждали такава мярка. А и не е необходимо според мен. Просто изненадата беше пълна за всички в този момент”, каза прокурорът.

По думите му е твърде рано да се говори за оставки в НСО или други институции заради този случай – към момента усилията били насочени към събиране на доказателства.

В понеделник случаят отива към Районна прокуратура, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase