Снимка: Ройтерс
fallback

В момента имаме задължения към Музикаутор, тъй като сме финансово потърпевши от забавянето на плащания от страна на наши контрагенти. Това съобщиха от bTV Media Group в електронно писмо до медиите, след като днес от сдружението за колективно управление на авторски права посочиха, че bTV ѝ дължи 2,5 млн. лв. и не е плащала от 2 години.

В продължение на години bTV Media Group винаги е била изряден платец към Музикаутор, оправдават се от телевизията.

Булсатком е най-големият длъжник на възнаграждения за права към медията, като задълженията, които е натрупал, са повече от нашите спрямо Музикаутор, добавят оттам.

Очакваме в най-кратки срокове доставчикът да изплати задълженията си към bTV, надяват се от телевизията и обещават, че веднага след това ще погасят дължимите суми към Музикаутор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Анонимен

преди 11 години

До Geletoo Има Закон за авторското право и сродните му права, там пише кой на кого за какво трябва да плаща. Добре е хора, които не познават материята, да не се опитват да коментират неща, които не разбират. Да, Музикаутор разпределя парите между правоносителите, въз основа на програмните отчети, които получава от ползвателите. Музикаутор е дружество на самите автори, които го управляват, а не е независима организация, която стои между авторите и ползвателите.

73

П.Петров

преди 11 години

Има един друг момент, ефирните телевизии би следвало да се издържат от рекламата, т.е. не върви да искаш мрачни суми за нещо, което вече е платено. Друг момент е, че при цифровизацията телевизиите ще трябва да плащат на мултиплекс оператора за разпространение, въпросът е защо искаш от един разпространител да ти плаща, а на друг плащаш , за да те разпространява?Наглото от страна на бТВ е, че "големите борци" за авторски права не са си плащали от 2 години за тях.

72

Geletoo

преди 11 години

Цитирам "Хубаво е да искаш да печелиш от авторско права, но лошо е да не знаеш от кой да си искаш парите. Едното е телевизия която произвежда телевизионни продукции по сценарий, книги с музика -там има какво да искат. Но от Булсатком и другите кабелни и сателитни оператори просто разпространяват тези телевизии, за да стигат до крайния потребител.Тоест нямат нищо общо с производство и авторско право.Затова е тъпо да заблуждаваш хората с такива информации." А Музикаутор плащат ли нещо на някой?

fallback