Снимка: БулФото - архив
fallback

Алкохолната проба на лекаря от Дупница е отрицателна, но на жена, съобщи Марияна Сиракова, говорител на прокуратурата в Кюстендил.

Случаят е от октомври миналата година. 35-годишна жена от Перник почина в болница "Св. Иван Рилски" в Дупница, а при направена проверка с дрегер на лекаря във вътрешно отделение, където била настанена тя, е установено, че той е употребил алкохол.

Тестът с дрегер показа 2,47 промила алкохол в кръвта му, а проверката бе направена, след като роднини на пациентката се усъмнили, че той е пиян. Впоследствие имаше и информация, че д-р Атанас Дамов е взел медикаменти и това е причината за резултата от теста.

Oще по темата

Експертизата, направена в Националния институт по криминалистика и криминология в София, е категорична, че пробата, оставена за анализ, е чиста за алкохол и медикаменти, но е на жена. Сиракова посочи, че пробата е била подменена.

Материалите по делото, включително и експертизата, са изпратени на медицински одит при Министерството на здравеопазването. Извършва са и проверка за това какъв е редът за съхранение на кръвните проби в болницата и кой е имал достъп до тях, казаха още от прокуратурата.

Все още не е готова експертизата за това дали има причинно-следствена връзка между поводението на лекаря и смъртта на пациентката.

Директорът на болницата в Дупница може да наложи само административно наказание на колегата си според правилника за вътрешен ред в дупнишката болница, съобщи пред БТА директорът на здравното заведение д-р Любомир Таушански.

Той посочи, че при него няма документация във връзка с резултатите от направената експетиза на пробата за алкохол на д-р Атанас Дамов. Д-р Таушански посочи още, че пробите за съдържание на алкохол в кръвта се съхраняват по специален ред. Те се пазят в куфар в Спешния център в Дупница, ключ за който имат само служители на полицията в Кюстендил.

Д-р Таушански каза още, че засега няма да предприеме никакви мерки срещу колегата си д-р Дамов, тъй като не разполага с официална документация от направената експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 11 години

Това за хромозомният анализ е така.Другото-съмнително и няма да издържи в никой съд в света.Но как е изследвана кръвта в статията не се споменава.Но вярвам,че ще се разбере след време.Както е казал Любиша Самарджич-"Добро се брзо чуе,али рджаво йош брже".

23

До к.20

преди 11 години

Обадили са се на жената на лекаря и са питали как се държи докотора в леглото: като мъж или като жена. Съпругата му отговорила,че до обяд се държи като мъж, а следобяд - като жена, понеже обича да пие по време на и след обедната почивка и го е страх да не си забрави някъде топките я в някоя медицинска сестра, я под някоя маса, затова ги дава на жена си на съхранение. Питайте лицето, написало к.16, то ще ви обясни този факт по-подробно. Оставете тези с ДНК анализа: те са същите доктори като Дамов: през обедната почивка пият, а сетне продължават. Въобще в Дупница няма доктор да не пие и съдия, прокурор и следовател, камо ли общинар начело с кмета да не е човек на Галевите.

22

XXL

преди 11 години

;)))...у-у-у-у,хе,хе,хе,ьхе....м.ВиРеТу,пак се изходиха неподготвени.;))...Е,гати и университетите..е,гати и инСтйтутити,,е,гати и спйцялистити,е,гати и ЛуиДьоФинесовците;))е,гати срамъ ;))) Сигурно и урината ще се окаже,че е и на женска *** накрая-бременна ;)))

fallback