Росица със сина си Галин Снимка: Dnes.bg

Възрастна жена от пловдивското село Костиево събра нужните пари за спешна операция след репортаж в Dnes.bg.  По празниците ви разказахме за Росица Петрова, която е с вроден диабет и губи зрението си. За да не ослепее, трябваше спешно да се съберат 2000 лева.

В същото време жената се грижи за своя син, който е ослепял при раждането. 

Единственият месечен доход на семейството от Костиево е 350 лева. Жената получава сумата като социален асистент на сина си. Понеже ретините й се отлепват, тя може да загуби зрението си до няколко месеца. Сега обаче добри хора дариха средства за операцията и Росица ще продължи да вижда.

„От цялата страна получавах записи по пощата с малки суми пари, за което съм безкрайно благодарна на хората”, сподели пред Dnes.bg Росица от Костиево. 

Още по темата
Най-голямата сума получила, когато на място дошла синоптичката на Нова телевизия Никол Станкулова с двамата си родители. Момичето не искало да се афишира коя е, но Росица я разпознала. Никол дарила 1000 лева за операцията. 

Анонимен дарител пък е обещал компютър за незрящия Галин със специална програма. 

„Компютърът ще превръща текста в глас и така ще мога да комуникирам с моите приятели”, разказа 20-годишното момче. Сега на Росица й предстоят прегледи, след което операция. Така тя ще продължи да се грижи за своя незрящ син.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase