Снимка: Reuters

Случаи на потресаващо сексуално насилие, педофилия и проституция с малолетни в български дом за деца, лишени от родителска грижа, описа статия в италианското списание "Еспресо", съобщи btv.

Скандалният материал се позовава на разказите на три деца, които преди няколко месеца са били осиновени в Италия. Това са две момчета на 10 и 11 години и едно момиче, което още не е навършило 9 години. Те са разказали на приемните си родители, че са били подложени на сексуално насилие, докато са пребивавали в дома в България.

Малките твърдят, че са били тормозени от деца на 12 и 13 годишна възраст, които всяка вечер са влизали в стаята на по-малките и са посягали дори на 3-годишните.

Малолетните са били заставяни да проституират и в дискотеки от възрастни хора, които са правели снимков материал на акта. Дори и да не са искали, малките е трябвало да се подчиняват, тъй като били заставяни с пистолет, принуждавани с бой, а също така са им слагани и белезници.

За целия този ужас възпитателите в дома, намиращ се близо до София, са знаели, но не са предприемали никакви мерки.

Според думите на осиновените поне 100 деца са станали жертви на сексуален тормоз. Дори преди осиновяването им директорката на дома ги е извикала и заплашила, че ако разкажат за случилото се, ще ги върнат в България.

 

 

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 66Точно така, от първа ръка съм го чувала няколко пъти. Даренията за домове изчезват. Всичко, от перални до чаршафи. Техника, например, се държи опакована и се изважда само за посещения, после след няколко години се бракува неупотребявана и отпътува по предназначение. Наскоро жена от Ротари клуб ми разказа, че отишла без предупреждение в дома и заварила леглата без чаршафи, децата в студените стаи денем по пижами и джапанки на бос крак, а наскоро били дарили и дрехи, и спално бельо.

66

АНОРАК

преди 9 години

Всеки тук в блога,който е отгледал едно или две деца/да са живи и здрави/,знае как и с какви морални и финансови проблеми се среща в продължение на 18год.Задаваме ли си въпроса тези деца дали получават същите обноски.Вашите деца просят ли 2лв. за"баничка"Колко от служителите в тези домове са ***,та са ги възпитали по ***.нали получават заплати и отделно средства да ги хранят и обличат.Гажданството им е оказало доверие,резултата се вижда /май батко-братко или леля-стринка и в тези домове

65

Анонимен

преди 9 години

ne ti se razbira osobeno