Снимка: Reuters

Случаи на потресаващо сексуално насилие, педофилия и проституция с малолетни в български дом за деца, лишени от родителска грижа, описа статия в италианското списание "Еспресо", съобщи btv.

Скандалният материал се позовава на разказите на три деца, които преди няколко месеца са били осиновени в Италия. Това са две момчета на 10 и 11 години и едно момиче, което още не е навършило 9 години. Те са разказали на приемните си родители, че са били подложени на сексуално насилие, докато са пребивавали в дома в България.

Малките твърдят, че са били тормозени от деца на 12 и 13 годишна възраст, които всяка вечер са влизали в стаята на по-малките и са посягали дори на 3-годишните.

Малолетните са били заставяни да проституират и в дискотеки от възрастни хора, които са правели снимков материал на акта. Дори и да не са искали, малките е трябвало да се подчиняват, тъй като били заставяни с пистолет, принуждавани с бой, а също така са им слагани и белезници.

За целия този ужас възпитателите в дома, намиращ се близо до София, са знаели, но не са предприемали никакви мерки.

Според думите на осиновените поне 100 деца са станали жертви на сексуален тормоз. Дори преди осиновяването им директорката на дома ги е извикала и заплашила, че ако разкажат за случилото се, ще ги върнат в България.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase