Снимка: Dnes.bg
fallback

"Булсатком" предлага на  ТВ "Седем" ЕАД отделен пакет на каналите TV7 и "Super 7" с отделна такса, като 35 на сто от нея да остават за телевизията. Сателитният оператор е направил предложение до изпълнителния директор на медията Николай Бареков за продължаване на преговорите.

В предложението на "Булсатком" се изразява надежда, че сигналът на програмите няма да бъде преустановяван едностранно от която и да е от страните за времето на водене на преговорите.

Oще по темата

По-рано днес Бареков заяви, че ако до края на работния ден “Булсатком“ не даде отговор на офертата, която ръководството на телевизията е предоставило, споразумение между двете страни няма да бъде сключено и тази вечер след полунощ TV7 ще преустанови сигнала си към „Булсатком“.

Той изрази убеждението си, че въпреки добрите желания на телевизията да продължи нормалните си търговски взаимоотношения с оператора, явно желание за диалог от "Булсатком" липсва.

„Ние предлагаме продукт, ние правим програмите, които предлагаме на „Булсатком“. Повече няма да търсим разговори с тях, ако те не отговорят на предложението ни“, категоричен бе Бареков. Преди седмица той коментира, че TV7 е дала две конкретни предложения на доставчика.

Припомняме, че от миналата седмица клиентите на доставчика нямат достъп и до bTV и нейните общо шест „нишови“ канали. За да обезпечи поне частично потребителите си, „Булсатком“ започна излъчването на 10 допълнителни канала.

Казусът между фирмата и bTV достигна и до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), както и до Съвета за електронни медии (СЕМ). И двата органа излязоха с официални позиции по спора, които бяха почти еднакви - а именно, че проблемите между двете страни имат изцяло търговски характер и те трябва да бъдат решени чрез съвместни компромиси и диалог.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Ощетен

преди 11 години

Клиентите би трябвало да могат да избират персонален пакет,без талаша за пълнеж.

51

По дяволите

преди 11 години

Не гледам БТВ и пакетите му му, моля се да махнат ТВ7! Булсат ако сте коректни направете пакети, които клиентите сами да избират. Гледам научните канали и новини БНТ, СNN, ORT, Скат, Канал 3, ТВ +, но няма чужди канали с новини. Реално гледам десет канала, защо трябва да плащам чалга новини на БТВ, ТВ7 - съответно пакетите им - за футбол има интернет, чалга музика, чалга радиа, моди и т.н. Нека клиентът сам определи какво иска. Това е конкуренция, а не натрапване на идиотизми.

50

Гошо

преди 11 години

Вече отвикнах от Битиви напълно, а Бюреков никога не съм гледал. За мен цените и качеството на Булсаткома са ок в момента.

fallback