Снимка: TV+
fallback

Служители на отдел „Икономическа полиция“ към СДВР правят щателна проверка на място в централата на частната телевизия TV+ в София. Медията е собственост на доставчика на цифрова телевизия „Булсатком“, който през последните няколко седмици е в сериозен търговски конфликт с други две големи частни телевизии у нас – bTV Media Group и TV7.

Според  пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР) полицейската проверка на икономическия отдел към СДВР е във връзка с данъчни измами от страна на TV+. По случая вече е образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура.

Служители на пресотдела на bTV коментират, че полицията извършва спешната акция заради укриване на данъци и други тежки икономически престъпления.

По информация на Investor.bg на този етап арестувани на място няма, но полицейските екипи са иззели голям брой документи, които ще бъдат проверени.

Освен това обект на проверката е станал и използваният от компанията софтуер. Акцията е продължила около 40 минути, през които голяма част от екипа на частната телевизия в бил разпитван от служителите на полицията.

Investor.bg се свърза с ръководството на "Булсатком" за да потърси коментар във връзка с инспекцията. Тинко Тотев, ръководител на отдел "Маркетинг" на доставчика бе категоричен, че фирмата няма нищо общо с телевизия TV+.

"От 4 години насам "Булсатком" не е собственик на телевизията. Ръководството реши, че няма нужда от телевизия и я продаде, така че ние не можем да коментираме проблема. Единственото, което е сигурно е, че към настоящия момент "Булсатком" няма абсолютно нищо общо с TV+", категоричен бе Тотев.

Същевременно изпълнителният директор на "Булсатком" Пламен Генчев също отказа коментар по темата по същите причини.

"Не мога да разбера защо всички правят връзка между "Булсатком" и TV+ при положение, че телевизията от няколко години не е собственост на сателитния оператор. Явно в медиите има некоректна информация, която се разпространява, а това наранява реномето ни", коментира Генчев.

Проверка на Investor.bg в Търговския регистър показа, че телевизията е собственост на акционерното дружество „БГ САТ“, което е регистрирано на същия адрес като "Булсатком".

Въпреки че няма преки доказателства през търговския регистър, каналът ТВ+ е свързан със собствениците на сателитния тв-оператор "Булсатком".

Заради ограничение в Закона за електронните съобщения компанията не демонстрира пряка свързаност с канала, защото като собственик на разпространителска мрежа не може да има и телевизия (предприятие, произвеждащо съдържание). Проверка на Investor.bg показа, че на 28-и август 2012 г. СЕМ отказва да издаде лиценз на "Булсатком" за регистрация за телевизионна дейност - създаване на тв програма с 12-часово излъчване.

 

 

Още икономически новини вижте в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

324

rexhipaj

преди 11 години

Kakvo da gledame ako nqma bTV????

323

змея

преди 11 години

със сигурност създателят на едно нещо, каквото и да е то - тв програма, песен като БТВ е много по-важен за държавата и нацията от прекупвача, от посредника - Булсат

322

лудата

преди 11 години

Да се свършва един път завинаги с тези скандали и да пускат пак БТВ! Не плащам таксите на Булсатком за да махат най яките канали..

fallback