Снимка: архив Reuters
fallback

Трус е усетен в София днес около 16.16 часа. От Сеизмологичния институт на БАН потвърдиха за Dnes.bg, че е имало земетресение и обясниха, че след минути ще имат повече информация.

Земетресението е било усетено още в Пловдив, Бургас, Кърджали и други градове на страната. Засега няма информация за
поражения в България от земния трус, няма данни и за паднали комини.

Според сайта на Европейския сеизмологичен институт в 16.16 ч. е регистриран трус с епицентър в Егейско море с магнитуд 5.8 на дълбочина 10 км. Епицентърът е на 193 км от турския град Измир.

От БАН заявиха за Dnes.bg, че епицентърът на труса е на 370 километра от София. По първоначални данни магнитудът е най-малко 5.8 по скалата на Рихтер.

Според сайта на Европейския сеизмологичен институт след първия трус е имало още 5 вторични труса с магнитуд между 3.3 и 3.7 по скалата на Рихтер.

*Информацията е актуализирана в 17.02 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

230

Анонимен

преди 11 години

До Сахаров АЗ какво да кажа като съм на 16сти етаж :D в Пловдив

229

Орион

преди 11 години

Оказа се че в Сърбия не е имало трус с магнитуд 4,1 по Рихтер 3 минути след силния от 5,8 в морето до Турция. Имало бъг в автоматичната Сръбска система за отчитане на тусове. Това успокои Българските сеизмолози защото ако беше вярно нямаше как да не се притесняват за Софийската тектонична плоча която се пада точно по средата и вероятността тя да реагира ставаше доста по-голяма от нормалната. И слава богу че е била грешка че тогава на някои можеше и да не им е толкова до майтап !

228

до Плевен

преди 11 години

Да и аз преди един час усетих мн яко клатене, а няма нищо в сайта, със сигурност е бил трус....

fallback