Снимка: скрийншот Youtube
fallback

Гафът от новогодишното обръщение на президента Росен Плевнелиев доведе до уволнение на служителката на "Балкантурист", която сбъркала Скалистите планини с пейзаж от България. Това потвърди пред bTV директорът на туристическата фирма Нели Сандалска.

В новогодишната реч на държавния глава Росен Плевнелиев се появи кадър от Колорадо, когато той говореше за красотата на българската природа. Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист”, който рекламира с нея Пампорово.

Oще по темата
Фотосът беше свален и стана ясно, че там снимката е попаднала след грешка на служителката.

Междувременно в няколко чуждестранни издания вече се появиха иронични статии за объркването и последвалата сконфузна ситуация.Потребители във Facebook разкриха, че оригиналната снимка е от Скалистите планини в Колорадо и често е ползвана из туристически сайтове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

161

Виктория

преди 10 години

Никаква служителка не е уволнена - просто физически няма как да стане - всичко кадърно и читява е отдавна уволнено, а тези кьорфишеци ги пускат за "потушаване" на недоволството - стар ченгеджийски номер на уволнявашата! А тя къде е спала - значи не знае и какво има на сайта на Балкантурист!?! Да не говорим през колко очи и кухи мозъци е минала след това въпросната заемка и никой не е видял!!!Хвнала на държавните ни тунеядци!!!

160

Румка

преди 11 години

Аз пък не мога да разбера защо трябва да се уволнява служителката от "Балкантурист", затова, че някой от екипа на президента е спал и не си е свършил добре работата. Освен това цялата работа е просто смешна, не виждам нищо чак толкова потресаващо. Не обръщаме внимание на истинските гафове, а пак търсим сеира /за съжаление/

159

Анонимен

преди 11 години

"Уволнена служителка от "Балкантурист".Каде е гледало пресаташето на Плевнелиев?и куп президентски служители около него-все протежета.

fallback