Силвестър Сталоун Снимка: архив, Reuters

Стоматологът д-р Валентин Павлов, изваял усмивката на легендарния холивудски актьор Силвестър Сталоун, е избран зa зъболекар на годината в Пернишка област. Той е удостоен с диплом и медал от Българския зъболекарски съюз (БЗС) като най-добър лекар по дентална медицина за 2012 г. в региона, съобщиха на БТА от организацията.

Двайсет и четири чисто нови зъба на Сталоун са направени от д-р Павлов и съпругата му д-р Венета Павлова.
Лечението било извършено в една от столичните клиники на пернишкото семейство и дълго време било пазено в тайна. По време на снимките на "Непобедимите 2" Стайд счупил зъб и се готвел да пътува за САЩ, за да го лекува. Известна наша диетоложка, която се грижела за храната на звездите, препоръчала на американския актьор денталната клиника на сем. Павлови.

"Когато съпругата ми се обади и каза, че Сталоун ще ни бъде пациент, аз го възприех като шега", разказа за БТА д-р Павлов. Шегата обаче се оказала истина и в късните часове на миналогодишна октомврийска вечер холивудската легенда се запознал с новите си зъболекари. Пернишките лекари професионално и акуратно решили проблема на звездата. Сталоун останал толкова доволен, че решил да подмени всичките си зъби.

Така д-р Валентин Павлов и д-р Венета Павлова подредили по 12 зъба отгоре и отдолу в устата на Рамбо. Сталоун е много добър пациент и народен човек, увери д-р Павлов. Слайд се снимал с всички от клиниката. Той толкова много харесал новите си зъби, че дори споделил как жена му ще му завижда и обещал да доведе и нея в клиниката на семейство Павлови.

Д-р Валентин и Венета Павлови имат две клиники в Перник, три в София и една мобилна, която достига и до най-отдалечените места в Пернишки регион. Наскоро в телевизионното предаване "Предай нататък" те подариха нова усмивка на 40-годишната Милена от Тутракан. Поели сме ангажимент да помогнем и на съпруга й, съобщи д-р Павлов.

Имаме много известни пациенти от различни браншове, отбелязва пернишкият зъболекар на 2012 г., но запазва имената им в тайна. Той обаче не скрива гордостта си, че в клиниките им безвъзмездно се лекуват 40 хора с увреждания. Ключът на успеха е в непрекъснатия и жив контакт с пациента, защото се създава своеобразна връзка, твърди стоматологът.

Повече от десет години денталното семейство поддържа денонощната стоматологична помощ в Перник. Д-р Павлов е член на Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз, а съпругата му е председател на Асоциацията на денталните мениджъри. В клиниките на двамата зъболекари работят над 150 стоматолози, сестри и санитари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase