Румънски ТИР поднесе близо до Петолъчката край Сливен и блокира движението и в двете посоки. Снимка: Bulphoto
fallback

Поледицата, сковала страната, предизвика десетки катастрофи, е придвижването за пешеходците бе особено затруднено.

До 17 часа през спешния травматологичен кабинет в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Пирогов" в столицата бяха преминали 90 пострадали, съобщиха от лечебното заведение. 22-ма от тях са приети за операции.

Най-честити травми сред пациентите са счупвания на ръцете около китката, на раменната кост и на глезените. Пострадалите са предимно жени на средна възраст около 60 години.

За днес от Националния институт за метеорология и хидрология към БАН бе обявен жълт код за 17 области в страната именно заради поледиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

djeri

преди 11 години

IDIOT6ITINA E TOVA V BALGARIQ.TUK V GERMANIQ SE SLU6A PROGNOZATA I AKO SLEDVA ZALEDQVANE VEDNAGA PREDI NO6TA SE XVARLQ SOL NAVSQKA MOSTOVE OSOBENNO PATI6TA.E NEMA TAKAVA DARJAVA DA SE RADVA6 TI 4E NARODA IZPOKATASTROFIRAL I SE IZPO4UPIL EGA TI IZRODSKATA LOGIKA

35

до 37

преди 11 години

За теб около 60 може ида са стари ,но според нашите законодатели това е напълно работоспособно възраст. Хората не са могли да си стоят в къщи ,защото са тръгнали на работа . Няма толкова луд човек ,които да иска да се потроши и да изпитва болки и да ходи с гипс с месеци.

34

Анонимен

преди 11 години

Времето е виновно...

fallback