Снимка: архив Reuters

25-годишната учителка по рисуване от Благоевград Екатерина Москова подава оставка, след като вестник “Вяра“ публикува материал за нейна любовна афера с дванайсетокласник, разказва bTV.

Според регионалното издание всички в училището знаели за аферата между Екатерина и гимназиста Костадин Киричков. Младата дама отричала, но родители изпратили сигнал за забранената любов.

Публикацията разказва за интимни снимки на двамата в социални мрежи, лагери в Балчик и съчувствие на съученици. Пред вестника Москова категорично отрича да има отношения с 19-годишния младеж.

Оказва се всъщност, че за тайната връзка никой в училището не е чувал нищо.

„Тя си подава молба за напускане, директорът я освобождава на основание на нейната молба с изплащане на компенсация от рода на неизползвана отпуска,” каза заместник-директорът на 8 СОУ Христо Бисеров.

След публикацията обаче Костадин отказва да влезе в час, а класната му ръководителка Василка Филипова е много притеснена. Тя не знае за любовна афера и категорично отрече, че Косьо е ходил на море с учителката, защото по това време ученикът е бил в Полша.

Според класната Костадин е старателен и добър ученик, майка му се интересувала от образованието му, често идвала в училище или се обаждала по телефона.

Образователният инспекторат в Благоевград се е самосезирал и извършва проверка на публикацията.

„За момента вярното е , че в училището има учителка със съответното име и ученик със съответното име и оттам-нататък директорът беше категоричен, че другото което е в статията, не отговаря на истината,” коментира Ивайло Златанов от районната образователна инспекция в Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase