Снимка: архив, Reuters
fallback

Около 60 000 руснаци са изгубили вложените пари, купувайки недвижим имот в България преди финансовата криза от 2008 г., като този имот и до момента не е построен. Това заявява  Игор Индриксонс, цитиран от руското специализирано издание russianrealty.ru.

Можеше да се предположи, че след като пострадаха от мащабните финансови пирамиди пред 90-те години в родната си страна, руснаците са се научили да разпознават измамата. Самоувереността им обаче им струва скъпо, пиши изданието в материал за петте страни, в които руснаци са „изгорели“, инвестирайки в недвижими имоти. На първо място е посочена България, следвана от Египет, Испания, Дубай и Италия.

Oще по темата

В публикацията се казва още, че България е начело в класацията и на страните с най-висок комисион за брокера на недвижими имоти и за разходи за маркетинг, които в структурата на цената достигат до 45%. Тоест при цена от 1000 евро за квадратен метър купувачът дава 450 евро непосредствено за реклама и за уменията на брокера.

В България руснаци са пострадали и от много случаи на двойна продажба: в страната правото на собственост се оформя окончателно, след като обектът е построен на 80%, пише още russianrealty.ru.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Bvtnj

преди 11 години

Тези хотели в България ли са??? Мръсни * - руснак за Българина - враг номер едно

70

до 36

преди 11 години

питай хора от туристическия бранш-"най- благодатните туристи са руснаците".

69

Анонимен

преди 11 години

"при цена от 1000 евро за квадратен метър купувачът дава 450 евро непосредствено за реклама и за уменията на брокера" - това може да го напише или тотален ***, или човек, решил да прави черен ПиАр. Според официални данни на НСИ средната цена на жилищата в България е точно 881 лева, което е точно 451 евро за квадрат. Комисионната на брокера се движи около 4-6%. Понеже мисля, че човек не може да е толкова ***, то остава черния ПиАр.

fallback