Протестът пред МОМН. Снимка: БТА
fallback

Десетки учени протестираха пред Министерството на образованието с искане да бъде анулирана последната сесия от конкурса на Фонд "Научни изследвания".

Според тях има много нарушения в конкурса, а парите за наука отиват в частни фирми, регистрирани в последния момент. Липсвала и прозрачност на процедурите. Учените бяха категорични, че протестът не е политически.

Те поискаха оставката на образователния министър Сергей Игнатов. С викове „Оставка“ и „Мафия“ учените хвърлиха гнили домати пред един от входовете на сградата на МОМН.

Oще по темата
Протестиращите размахаха и мръсно бельо пред министерството.

Представители на протестиращите се срещнаха с Игнатов след негова покана. Министърът смята, че протестът е политически и е свързан с парламентарните избори догодина.

Според него няма никакви основания за анулиране на конкурса за проекти към Фонд "Научни изследвания". Игнатов отново напомни, че във фонда се извършва одит и той не е показал фрапиращи нарушения от 2009 г. насам.

Преди дни министърът коментира искането на учените от БАН, които имат възражения за резулатите от конкурса с думите, че те са подведени.

След като академията излезе с обръщение, в което посочва, че сесията е проведена при многобройни законови нарушения, в отговор ръководството на Фонда изрази огорчение от тези действия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Милиони за шампиони

преди 11 години

Герб напълниха АЕЦ "Козлодуй" с калинки- шеф на централата е разносвач на закуски, две девойки- секретарки, еколожки, са съответно шеф и член на Управителния съвет, та някакви 14 млн. за усвояване ли ще им се опрат?! Разработки за "призрачната светлина на Млечния път" и други али-бали печелят парите на фонда, защото Бате Бойко е голяма работа, просто велик. Цялата държава - всичко, вече е по негов образ и подобие. Бухалка за чуждите, бизнеса и парите за нашите. Какво тук значи някаква си наука?

113

Анонимен

преди 11 години

Внимавайте с Игнатов,защото е боксьор. За министър не става, но може да ви смаже физиономията.

112

do 130

преди 11 години

Абе ти не си просто т.ъ.п/а, ти си на н.я.к.о.я висока степен. Че кой обучава тези деца? Нали хората от БАН им правят тестовете и участват в подготоката им, та за това са първи! Брей, прав е бил Айнщайн за безкрайната Вселена и другото....

fallback