Снимка: БулФото - архив
fallback

Цената на топлинната услуга ще намалее значително от 1 януари 2013 г., най-малко със 7 %. Това прогнозира председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Според Семерджиев цената на парното от началото на следващата година ще намалее както никога досега не е намалявала. За всяко топлофикационно дружество поевтиняването  ще е различно и ще го усетят всички дружества, които работят на природен газ.

До обсъждане на намаление в цената на газа и на топлоенергията се стигна, след като руската газова компания „Газпром“ даде отстъпка от над 20 % в цената на доставяното синьо гориво за България от началото на 2013 г.. Договорът беше подписан в София преди около две седмици в присъствието на премиера Бойко Борисов, който разговарял за цената по телефона с руския президент Владимир Путин. Същия ден България подписа и окончателното инвестиционно решение за газопровода „Южен поток“ според анализатори в замяна на отстъпката.

Oще по темата

Според Семерджиев най-малко със 7 % ще поевтинее природният газ за първото тримесечие на следващата година и с подобен процент ще бъде намалена цената на парното и топлата вода.

Точни сметки регулаторът ще направи, след като държавният газов доставчик „Булгаргаз“ внесе заявление за цената на природния газ за първото тримесечие на 2013 г. Крайният срок за това е 10 декември.

Според Семерджиев обаче потребителите ще усетят поевтиняването още във февруарските си сметки и за целта трябва да има извънредно отчитане на уредите за дялово разпределение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

206

Лъжи

преди 11 години

Айде стига предизборни лъжи! Нещо по оригинално измислете тоя път!

205

!!!

преди 11 години

Ама чакайте, бе !!! ОТКЪДЕ ТАЯ НАГЛОСТ И ТОВА БЕЗОЧИЕ ?!!

204

eдин

преди 11 години

От 1989г само вдигат цените на всичко под различни предлози ,ако има намаление няма да се усети!

fallback