Снимка: мРепортер Dnes.bg

Полицаят, заснет от мРепортер на Dnes.bg да пуши на стадион въпреки изричната законова забрана, ще бъде санкциониран. Това става ясно от отговор на СДВР по повод подаден от читател на сайта сигнал.

Снимката е изпратена от читател с псевдоним "Син фен" и е заснета по време на мача Левски-Литекс, изигран на стадион Георги Аспарухов през октомври.

Наказанието за служителя на МВР идва след сигнал на друг читател на Dnes.bg – Александър Македонски. Именно той използва снимката като основание да подаде оплакване до СДВР.

Отговорът на полицията гласи следното: „В хода на проверката беше установен полицейският служител от снимковия материал, който явно е нарушил разпоредбите на Закона за здравето за пушене на обществени места. Спрямо същия е взето отношение по дисциплинарен ред.”

Специално за Dnes.bg влезлият в ролята на мРепортер фен споделя:

„Доста е дразнещо да видиш как органите на реда погазват законите, след като именно от тях се очаква да налагат спазването им. Затова и изпратих тази снимка – за да се предизвика дискусия. Честно казано обаче, не съм очаквал да последва наказание. Приятно съм изненадан”.

Публикуваната в мРепортер снимка, както и последвалият сигнал от страна на Александър Македонски, показват, че вече и ние можем да контролираме държавата, а не само тя нас. Достатъчно е да имаме куража да го направим.

Ако и вие видите нещо нередно – не се колебайте да влезете в ролята на мРепортер и да направите случката публично достояние. Нека не чакаме някой друг да ни оправи, а да предприемем конкретни действия за така бленувания граждански контрол.

мРепортер може да бъде всеки – условието е снимките да са собствени, да са актуални и да не съдържат нецензурни образи! Очакваме вашите снимки в мРепортер!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase