Премиерът Борисов е запален футболист. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов и представителите на руския газов гигант „Газпром“ намериха общ език не само по енергийните въпроси, но и на спортна тема. 

В шеги и закачки завърши пресконференцията в Министерския съвет, на която бяха подписани новият газов договор с Русия за догодина и окончателното инвестиционно решение за „Южен поток“.

Председателят на УС на "Газпром" Алексей Милер харесвал много футбол, а заместникът му Александър Медведев – хокей. Премиерът Борисов веднага влезе в тона.

Милер подчерта доброто сътрудничество в енергийната сфера и допълни, че ако то продължи в същия дух, ще обмислят възможностите за финансиране на българския футболен отбор „Левски“.

„Внимателно ще обсъдим с колегите от България възможностите за финансиране на Левски. Ако така мащабно участваме в българския пазар и сътрудничеството ни се развива, смятаме, че това е правилен подход. Такова сътрудничество ще сближи още повече нашите две страни“, каза той със сериозен тон.  По думите му нищо не свързвало хората така добре, както футболът.

Медведев харесва нашия отбор по художествена гимнастика, включи се Борисов сред взрив от смях в залата.

Поздравява госпожа Раева с избора й за председател на федерацията, допълни министър-председателят.

На въпрос дали и спонсорството на Левски е било част от енергийните договорености, премиерът заяви, че е настоявал за своя отбор Витоша (Бистрица). „Ама не ни харесаха“, обясни той защо „тигрите“ няма да получат спонсорството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase