Снимка: Булфото
fallback

Българинът трябва да яде бял хляб, защото принципите на вековното здравословно хранене изискват човек да се храни с традиционната за страната, в която е роден, храна. Това казва Мариана Кукушева, председател на
Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България и председател на Консултативния съвет по зърно, пише БТА.

Нашите зърнопроизводители сеят предимно селектирани български сортове, които в никакъв случай не са фуражни. Тази година българското хлебно зърно има едни от най-добрите хлебопекарни качества в целия Европейски съюз, посочва експертът.

Кокушева определя слуховете, че тъмните хлябове в България се правят от кафе или други заместители, като неверни. Тя съветва още да се доверяваме на производители, които съществуват в публичното пространство и са вписани в регистъра на предприятията на сайта на БАБХ.

Прясно изпеченият хляб от топлите точки на големите търговски вериги е добре да се избягва, препоръчва Кокушева. Според нея България има свръхпроизводство на хляб, който е в състояние да защити и задоволи прецизния вкус на българския потребител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Дръндер

преди 11 години

Ха рекламна статия!

26

Анонимен

преди 11 години

Тази статия е пълен смях...Ама, че простотия!То положението е такова, че да плачеш ли, да се смееш ли...?!Ядем такива ***, че акъл да ти зайде. Добре, че повечето хора дори не знаят какво са смелили през последните две десетилетия. Ама то резултатите започват да излизат, де... Бая болнави хорица се навъдиха :(

25

Дърт бъргарин

преди 11 години

Като малък мното обичах да ме пращат за хляб, понеже беше толкова вкусен и ароматен, че докато го донеса му изяждах крайщника.

fallback