Снимка: Булфото
fallback

Около 1500 души излязоха на протест на ”Анонимните” в София. Те не носеха традиционните маски на хакерската организация, защото мотото на демонстрацията беше ”Да свалим маските, да се изправим срещу каските”.

Младите хора протестират срещу статуквото, сегашното управление и демографската и социална политика. Те издигнаха транспаранти и скандираха ”Българи юнаци”, ”България, събуди се” и традиционния призив към минувачите ”Елате с нас, протестът е за вас”.

Шествието тръгна от пилоните на НДК и продължи по централните софийски булеварди, като затрудни движението в пиковите часове.

След това демонстрантите стигнаха до храм-паметника ”Александър Невски”. Оттам те се отправиха към парламента.

Там се стигна и до инциденти. Един от демонстрантите е арестуван. Причината – протестиращите са започнали да хвърлят камъни и пиратки по сградата на Народното събрание и са счупили стъкла на една от будките на охраната.

В крайна сметка пред НС пристигна Жандармерия, която помоли всички протестиращи да се върнат пред ”Александър Невски”, където е регламентиран протестът.

След втория призив демонстрантите се разпръснаха.

Освен в столицата, шествия имаше в още 15 града на страната, предаде bTV.

Във Варна около стотина души се включиха в акцията срещу „безобразията в страната”. От тях едва десетина носеха популярните маски на „Анонимните“. Протестиращите мирно и тихо постояха пред катедралния храм „Св. Успение Богородично“.

Няколко десетки младежи подкрепиха световния протест на „Анонимните” в Пловдив.. Привържениците на „Анонимните” излязоха на площад „Съединение” с лозунги за повече социална справедливост и край на олигархическата псевдодемокрация. Повечето от протестиращите бяха младежи на възраст между 18 и 25 години.

Организаторите заявяват, че след протеста България вече няма да е същата. До този час обаче отказват да обяснят в какво ще се състои промяната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

467

Анонимен

преди 11 години

не си пишете глупости по форомите а Българино, излес на улицата и протестирай! Утре децата Ти няма да Ти простят, че си спали 23 години. 45 години комунисъм, 23 посткомунисъм. СТИГА.

466

Анонимен

преди 11 години

Аз бих заложил на Волен Сидеров----------------Гомно.

465

Анонимен

преди 11 години

Събуждането е единствено във възстановяване на православните ценности сред младите. Другото е скачане от заблуда в заблуда, защото така е модерно и сценаристите на глобалната игра потриват доволно ръце. Принципа е : Дърво без корен е мъртво и можеш да си произвеждаш всякакви предмети от него.

fallback