Снимка: Facebook
fallback

Тримата ученици от Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич, които се изгавриха с портрети на велики българи, ще бъдат прехвърлени в индивидуална форма на обучение.

Това наказание определи  Педагогическият съвет на училището, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Петър Петров.

Oще по темата
Учителите са взели решение тримата единайсетокласници да бъдат преместени в самостоятелна форма на обучение в училището, което означава, че ще трябва да се подготвят сами по всички учебни предмети и в края на годината да се явят на изпити.

Наказанието е наложено според Правилника за прилагане на Закона за народната просвета. То е възможно най-тежкото в случая.

Преместване в друго учебно заведение не е възможно, защото на територията на Добричка област няма друга гимназия с такъв профил, поясни Петров.

Тримата роми взривиха интернет със снимка, на която позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

Началникът на инспектората по-рано днес коментира, че няма данни за организирана провокация от страна на тримата, а младежите са искали да станат известни и да изпъкнат сред връстниците си.

В Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните очакват от училището да им изпратят предложение за образуване на възпитателно дело в Детската педагогическа стая и за вземане на възпитателни мерки спрямо тримата ученици

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

368

мингиянин

преди 11 години

Aйде стига вече сте си намирали от една снимка причини и поводи за извратен прокомунистически национализъм,че моделът на европейското ни образование е виновен на младежите и учениците за сбърканите им представи към историческите ни личности и Царе! След 09.09.1944г всякакво споменаване на думите Царе и Царици в училище,особено от 3-то българско Царство бе "ТАБУ", забранено и изхвърлено от употреба заедно с портретите им от училищата, като оскверняването и поругаването на снимките и портретите им, бе задължително и повод за похвала и награда! Да не говорим, че под въпрос за признание бяха и много от най патриотичните общественици,писатели и революционери!45 години по късно, същото оскверняване и поругаване се случваше с портретите и на най видните комунистически дейци и идоли за много поколения българи, пред които задължително се кълняха и обещаваха да им служат за пример в живота, още детска възраст като чавдарчета и пионерчета, до строгите и подсъдими войнишки клетви с оръжие в ръка!Сега пък някой си, се подкукуросва и провокативно е решил да иска и да търси най строга отговорност и наказания за ромите, заради /слаб успех/ незнание на историята и непознаване на историческите личности с какви ли не обвинения,за да си изпроси България, поредното осъждане в Страсбург от европейският съд по правата на човека !!!

367

Анонимен

преди 11 години

По скоро Халеевата комета два пъти за ден ще мине покрай Земята отколкото роми уроци да учат.

366

асенчо

преди 11 години

Идеята беше да ги накажат, а не да ги поощряват!

fallback