Цветанов прие близките на Ивелина в кабинета си. Снимка: МВР
fallback

Близките на убитата от полицай Ивелина от Ловеч ще настояват за доживотна присъда без право на замяна и ще търсят съдействие за това. Това стана ясно, след като роднините на 25-годишната жена се срещнаха с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в кабинета му.

Ивелина беше застреляна пред дискотека на 15 септември от полицай Иво Маринов със служебното му оръжие. От известно време той тормозел Ивелина, като тя на няколко пъти се оплаквала от него в полицията.

Полицаят проявявал интерес към момичето, но тя не искала отношения с него.  Покрай трагедията стана ясно, че през 2009 г. Иво Маринов е имал отношения с друго момиче от Плевен, което пък подало жалба срещу него, защото е получило заплахи за убийство и заливане с киселина. 

Oще по темата
Цветанов е запознал родителите на Ивелина с извършената от дирекция „Инспекторат“ проверка в ОДМВР-Ловеч. По време на срещата стана ясно, че близките не обвиняват за случилото се ръководството на областната дирекция, посочват от пресцентъра на МВР.

Според близките полицаите трябва да имат повече правомощия при получаването на жалби от гражданите, а ръководителите им - повече власт при упражняване на контрол върху подчинените си.

Родителите настояха и за въвеждане на допълнителни психологически тестове за полицаите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

цветанка

преди 11 години

този цветанов сам го мислела за поздраво мислещ, ама то рано или касно Бог връща, ако така убият негово дете тогава ще го видим, дали само мъмрене ще мине. Този полицай че е психар по всичко личи защо са му тестове, достарачно ясно е. Мисля че доживотен затвор или смъртна присъда на такъв *** е заслужено , защо трябва родителите да претендират , той просто си я заслужил. срам и позор. Хаиде смамрете го , целунете го за добрата работа пак да се варне пак на пост да убива други . Успех .

36

1987

преди 11 години

Pone 25 godini zatvor za toq debilen ***. Tam shte go opravqt.

35

Гого

преди 11 години

За убиеца-смърт!Той не заслужава да вижда слънцето,след като е отнел това право на младото момиче!Никакви доживотни,защото в Бг няма доживотни!Има само корумпирани съдии!!!Съдия,полицай,политик това са мръсни думи,защото ги носят хора,без морал,без срам,без отговорност- интересуващи се само от подкупи!!!Тежко на хората в държавата!

fallback