Сайтът на правителството е недостъпен отсутринта. Снимка: архив, Булфото

След като часове тази сутрин сайтът на Министерския съвет се оказа недостъпен и последваха съобщения, че е хакнат, от пресслужбата на кабинета обявиха, че интернет страницата е блокирала, а не е хакната.

В сайта не може да се влезе от днес сутринта, защото много хора се опитват да го направят едновременно и той блокира, казаха от Министерския съвет. От там уточниха, че екип от ИТ-специалисти работи по проблема.

Още по темата

Първоначалната информация беше, че ”Анонимните” са хакнали сайта на Министерски съвет. Акцията на хакерите не е обоснована с ясна цел, като те само посочват “нека всички заедно да съборим сайта на правителството“.

Посланието, което са пуснали в едно от социалните мрежи, гласи просто: ”Писна ми!". Засега не е официално потвърдено, че "Анонимните" стоят зад атаката и не е разпространено и видео послание, какъвто обичай имат те.

През август хакерите блокираха уебстраниците на парламента, а после и на ДПС. Само преди около месец "Анонимните" удариха и сайта на „Лукойл”. Тогава техният протест беше насочен срещу високите цени на горивата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase