100 български туристи са останали блокирани в Испания. Снимка: архив, Reuters
fallback

Българското посолство в Мадрид е в постоянна връзка с наши сънародници, които не са успели да се завърнат в страната ни след злополучното пътуване до испанския курорт Марбея.

Сънародниците ни пътували по програма "Златна Испания" с преференциални цени извън сезона за хора над 55-години възраст. Сигналът от българските туристи за възникналите проблеми със завръщането е бил получен късно снощи в Министерството на външните работи, съобщи БНР. Причината е отлагането на два чартърни полета от фирмата организатор на пътуването.

Блокираните българи са били около 100 души. Те са разделени на три групи, като първата е отпътувала за България с автобус, втората - 43 души е превозена до Мадрид, където са настанени в хотел. Българският консул в испанската столица ги е посетил, за да разбере дали имат нужда от храна, вода или лекарства. Третата група се намира все още в Марбея.

От МВнР не могат да влязат във връзка с представител на фирмата организатор. За случая са уведомени икономическото министерство и Комисията за защита на потребителите.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

КН

преди 11 години

Бях във група 2. Снимката горе няма връзка с материала. Наистина преобладаваха възрастни хора и инвалиди. Фирмата безцеремонно, методично и планирано деинформираше туристите, за да не им остави възможност да реагират. Това очевидно не го правят за първи път. Общо 131 души, плюс три служителки, бяха превърнати в заложници на Ontravel, принудени да пътуват 600 км с автобус до Мадрид, да висят с часове на летището и по лобитата на хотелите, за да летят в 3 групи (46+51+37), в три различни полети.

15

турист

преди 11 години

На снимката не се виждат хора над 55 годишна възраст. Не се виждат нито боровинки, нито мандаринки.

14

*

преди 11 години

Намери шефовете на фирмата и ги ... .

fallback