Снимка: архив, Булфото
fallback

Президентът Росен Плевнелиев най-вероятно ще предложи главния прокурор Борис Велчев за конституционен съдия. Това разказаха пред "Труд" източници от "Дондуков" 2. Преди да заеме поста си на обвинител №1, Велчев бе председател на правния съвет на президента (2002 г.-2012 г.) Георги Първанов.

В същото време най-спряганото име за наследник на Борис Велчев като главен прокурор е това на председателя на Окръжния съд в Пловдив Сотир Цацаров. В класацията все още бил и шефът на националната следствена служба и зам. главен прокурор Бойко Найденов.

"Атака" отразява промените в Закона за подземните богатства,които парламентарната група на партията е внесла в НС. Според тях само държавата ще има право да добива подземните богатства.

В момента печалбата от добива им се изнася в чужбина заради неизгодните концесии, сключени от българските правителства през последните 20 години.

"Труд" цитира премиера Борисов, който в отговор на въпрос дали познава лично някой, свързан с организираната престъпност у нас, твърдо и котегорично отговаря: "Имам прекрасно минало, всичките ми действия са прозрачни и не съм зависим от никого!".

Ежедневникът съобщава за отварянето на ценовите оферти в Министерския съвет от желаещите да консултират държавата по проекта за въвеждането на обслужването на едно гише. Над 2 млн. лв. ще струва анализът на нормативната уредба. В сумата са включени - изработката на съответния софтуер и обучението на 50 служители. Документи за участие са подали 5 фирми и обединения. С най-висока оценка е "ТехноЛогика".

"Максималният осигурителен доход може да се вдигне заради пенсиите", информира "Сега". Управляващите продължават да търсят пари за обещаното увеличение на всички пенсии в изборната 2013 г. В момента те обсъждат идеята - от 1 януари догодина да се вдигне максималният осигурителен доход. Сега той е 2000 лв., вероятно ще стане 2200 лв. Така биха се осигурили недостигащите за увеличението 200 млн. лева.

Заради топлата есен и трусовете - хлебарки заливат страната ни, пише "Телеграф" на първата си страница. Нашествието им е невиждано. В Перник нападението им започва след големия трус и
са кафяви на цвят, а във Велико Търново - наред с познатите черни хлебарки, са се появили и странни мутанти - по-големи от останалите с 5-6 см., тъмночервени и с крила
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

СОЦИАЛНО СЛАБ

преди 11 години

"Заради топлата есен и трусовете - *** заливат страната ни, пише "Телеграф" на първата си страница. Нашествието им е невиждано. В Перник нападението им започва след големия трус и са кафяви на цвят, а във Велико Търново - наред с познатите черни ***, са се появили и странни мутанти - по-големи от останалите с 5-6 см., тъмночервени и с крила" НЕ МИ ОБЯСНЯВАЙТЕ КАВИ СА НА ЦВЕТ И КОЛКО ГОЛЕМИ - СТАВАТ ЛИ ЗА ЯДЕНЕ МИ КАЖЕТЕ

32

За Белене

преди 11 години

Господинът трябва да управлява "вътрешен план на подновения затвор на Белене", така ще имаме безплатна АЕЦ. Ще се строи от всички членове на Съдебната система на България. Най-Коромпираната институция. Иначе как може една от най-богатите, най- красивите, най надарената с красоти и богатства Балканска територия да е територия, а не Държава. Та Правосъдиеито е основата на една държава, ако е Държава. Съмнявам се дали не е в генетиката ни?

31

Хектор

преди 11 години

Трябва РЕСТАРТ на държавата,windows-a трее да зареди свежи системни файлове.Сегашния Windows е пълен със корумпирани вируси и троянски коне.......време е за DELETE......

fallback