Снимка: МВР

Бях много добър ученик, похвали се вътрешният министър Цветан Цветанов, който откри учебната година в 11 СОУ „Свети Пимен Зографски” в столичния квартал „Дианабад”. 

„Няма да кажа, че бях отличник, защото няма човек, който да не е казал, че е бил отличник. Бях един изпълнителен. Разбира се, като всяко едно дете, повече ме влечеше играта и гледахме повече да спортуваме или да се занимаваме с такива игри, които всъщност ни доставяха удоволствие“, обясни Цветанов пред журналисти.

Най-малката му дъщеря София днес празнува имен ден.

„Сутринта подарихме на малката София книжка с картинки по повод именния й ден. Тя е будилникът вкъщи. Ляга си вечер в 18.30-19 часа и става в 6 часа. Прекрасно се чувстваме. Сега отивам да взема съпругата и средната дъщеря, за да отидем да отбележим първия учебен ден“, сподели Цветанов.

След като Министерският съвет взе решение за изграждането на многофункционални спортни бази в училищата, в 11-о ОУ за следващата година Столичната община е предвидила 600 хиляди лева за капиталови разходи.

“Полагат се максимални усилия да се отговори на очакванията на родителите и на желанията на децата”, обясни Цветанов.

За началото й в двора на учебното заведение е направена интерактивна площадка, която ще помогне на децата да усвояват по-лесно основните правила за движение по пътищата. За всички първокласници и децата, които са в предучилищна възраст, от столичния КАТ бяха подготвили специални подаръци - светоотразителна жилетка и значка.

“Целта е децата да бъдат забелязани навреме от шофьорите”, обясни вътрешният министър и призова водачите да са още по-внимателни, защото от днес децата тръгват на училище.

Цветанов е бивш възпитаник на училището и за осми пореден път го посещава на първия учебен ден.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase