Партията шах приключила бързо. Снимка: БТА
fallback

Осемгодишният Цветан Стоянов спечели за 7 минути партия шах срещу премиера бойко Борисов, съобщи bTV.

Двубоят се състоя в рамките на инициативата на „Сдружение Азбукари”, която има за цел да популяризира високите постижения на младите българи.

Цветан е европейски шампион по шахмат във своята възрастова категория и е в топ 7 на световната възрастова категория.

Премиерът е играл с черните фигури, а според треньора на младия талант Живко Жеков Борисов е допуснал груба грешка – отдалечил прекалено един офицер от собствената си армия.

По думите на Жеков играта е приключила толкова бързо, защото и двете страни много агресивно са се стремели към победата.

След партията младият талант премерил сили и с двама – просветния министър Сергей Игнатов и премиера. Цветан обаче отново успял да победи.

На срещата в Министерски съвет присъстваха още студенти по шахмат от Националната спортна академия, както и деветгодишната Гергана Пейчева, която има над 25 медала и 10 купи от европейски турнири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

правилно

преди 11 години

Министър Председателя на България е преди всичко широко скроен човек .......той не може да не достави радост на един подрастваш шахматист.Бойко е по - по -най !! Съвсем искрено го казвам!!

117

ГАРГА

преди 11 години

ДО 61 ВРАЦА ДА СИ ЗАВРЕ КРАСТАВИЦАТА НА ПОДХОДЯЩОТО МЯСТО, ЧЕ ДА НЕ ИМ ОТПЕРЕМ КОЖЕНАТА КРАСТАВИЦА;ПАНАИРИТЕ ДА СИ ГИ ПРАВЯТ НА ОКОЛЧИЦА, АКО НЕ ИМ Е ГОТ - В КОЛУМБИЯ Е ПО-ХУБАВО.

116

румен221

преди 11 години

ХА-ХА-ХА...- 8 годишен за 7 минути...ДОБРЕ ЧЕ НЕ Е 3 ГОДИШЕН... ТА ЗА 2 МИНУТИ... (ГОЛЕМ СРАМ...)

fallback