Днес стартира колоездачната обиколка на България. Снимка: Булфото
fallback

Сериозно затруднение на движението на територията на цялата страна се очаква през днешния неделен ден заради края на четирите почивни дни покрай Съединението.

Най-натоварено ще е движението в следобедните часове и привечер, предупреждават от КАТ.  Очаква се засилен трафик в посока от морските ни курорти към големите градове, както и  голям наплив на ГКПП Кулата/Промахон.

Българските и гръцките гранични власти са взели решение за създаване на организация за оптимален пропускателен режим на работа, като влизащите в страната ни коли ще бъдат обслужвани на 4 трасета. От българска страна са осигурени допълнителни гранични наряди, които да подпомагат дейността на пункта.

Гражданите, пътуващи от Гърция, могат да използват и маршрут гр. Драма – ГКПП - Илинден - гр. Гоце Делчев.

По традиция до 30 септември в интервала от 16.00 часа до 22.00 часа неделните дни се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси по автомагистралите и републиканската пътна мрежа от I-ви клас. Забраната не важи за МПС превозващи бързо развалящи се храни на температурен режим и живи животни.

В София пък трафикът ще усложнен допълнително от ремонт и провеждането на колоездачна обиколка на България.

Президентът Росен Плевнелиев ще даде старт на 62-та Международна колоездачна обиколка на България, като началото на церемонията е от 10.00 часа пред сградата на Администрацията на президента в столицата. На церемонията ще присъства и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

В тази връзка от 8.00 часа до 20.00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркингите на площад Свети Александър Невски и на ул. „15-ти ноември” в отсечката между бул. „Цар Освободител” и пл. Св. Александър Невски.

Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства от 17.00 часа до 21.00 часа днес по:

- ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Раковски”,
- ул. „11-ти август” между ул. „Московска” и пл. Свети Александър Невски
- ул. Дунав” между ул. „Московска” и пл. „Свети Александър Невски”
- ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освжбодител” и пл. Свети Александър Невски.
Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства от 8.30 часа до 11.00 часа на 9 септември по:
- бул. „Цар Освободител” между бул. „Васил Левски” и бул. „Кн Александър Дондуков”
- ул. „Леге” между ул. „Съборна” и бул. „Цар Освободител”.

Обиколката ще премине следния маршрут: Президентство на Република България по бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” , бул. „М. Еминеску”, бул. „Ситняково” и по бул. „Ботевградско шосе” към изход на София.

С цел предотвратяване на злополуки, движението на автомобили по маршрута ще се спира непосредствено преди преминаване на колоната колоездачи, а в участъците в планинските проходи, с наклони, остри завои и по-сложен терен, движението ще се спира предварително и ще се възстановява след преминаване на цялата колона.

Освен това във връзка с ремонт  от 8.00 часа на 6 септември до 24.00 часа на 9 септември се забранява влизането на пътни превозни средства в кръстовището бул. „Братя Бъкстон” – бул. „Тодор Каблешков”, съобщиха от Столична община. Промяната в организацията на движение се налага във връзка с полагане на асфалтова настилка на кръстовището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

do 20

преди 11 години

Къдее бе, човек? Кажи чстно, че аз бачкам там ама не съм видял такова нещо!?

25

Анонимен

преди 11 години

Много си ***!Такива психопати като тебе трябва да ги трепят.

24

Фашист

преди 11 години

През 43 когато разстреляха онези хлапетии 6 ястребинчета къде е паметника на поручика командвал звода за разстрел та да му поднеса цветя? Така от малки трябваше да ги изтрепят всички комунисти.А децата преди това пред родителите да ги изнасилят и тогава да ги изтрепят ,та да служат за назидание.

fallback