Днес стартира колоездачната обиколка на България. Снимка: Булфото

Сериозно затруднение на движението на територията на цялата страна се очаква през днешния неделен ден заради края на четирите почивни дни покрай Съединението.

Най-натоварено ще е движението в следобедните часове и привечер, предупреждават от КАТ.  Очаква се засилен трафик в посока от морските ни курорти към големите градове, както и  голям наплив на ГКПП Кулата/Промахон.

Българските и гръцките гранични власти са взели решение за създаване на организация за оптимален пропускателен режим на работа, като влизащите в страната ни коли ще бъдат обслужвани на 4 трасета. От българска страна са осигурени допълнителни гранични наряди, които да подпомагат дейността на пункта.

Гражданите, пътуващи от Гърция, могат да използват и маршрут гр. Драма – ГКПП - Илинден - гр. Гоце Делчев.

По традиция до 30 септември в интервала от 16.00 часа до 22.00 часа неделните дни се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси по автомагистралите и републиканската пътна мрежа от I-ви клас. Забраната не важи за МПС превозващи бързо развалящи се храни на температурен режим и живи животни.

В София пък трафикът ще усложнен допълнително от ремонт и провеждането на колоездачна обиколка на България.

Президентът Росен Плевнелиев ще даде старт на 62-та Международна колоездачна обиколка на България, като началото на церемонията е от 10.00 часа пред сградата на Администрацията на президента в столицата. На церемонията ще присъства и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

В тази връзка от 8.00 часа до 20.00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркингите на площад Свети Александър Невски и на ул. „15-ти ноември” в отсечката между бул. „Цар Освободител” и пл. Св. Александър Невски.

Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства от 17.00 часа до 21.00 часа днес по:

- ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Раковски”,
- ул. „11-ти август” между ул. „Московска” и пл. Свети Александър Невски
- ул. Дунав” между ул. „Московска” и пл. „Свети Александър Невски”
- ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освжбодител” и пл. Свети Александър Невски.
Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства от 8.30 часа до 11.00 часа на 9 септември по:
- бул. „Цар Освободител” между бул. „Васил Левски” и бул. „Кн Александър Дондуков”
- ул. „Леге” между ул. „Съборна” и бул. „Цар Освободител”.

Обиколката ще премине следния маршрут: Президентство на Република България по бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” , бул. „М. Еминеску”, бул. „Ситняково” и по бул. „Ботевградско шосе” към изход на София.

С цел предотвратяване на злополуки, движението на автомобили по маршрута ще се спира непосредствено преди преминаване на колоната колоездачи, а в участъците в планинските проходи, с наклони, остри завои и по-сложен терен, движението ще се спира предварително и ще се възстановява след преминаване на цялата колона.

Освен това във връзка с ремонт  от 8.00 часа на 6 септември до 24.00 часа на 9 септември се забранява влизането на пътни превозни средства в кръстовището бул. „Братя Бъкстон” – бул. „Тодор Каблешков”, съобщиха от Столична община. Промяната в организацията на движение се налага във връзка с полагане на асфалтова настилка на кръстовището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase