fallback

"Не съм получил никаква официална оферта и не приемам оферти чрез медиите", заяви военният министър Аню Ангелов, който бе помолен да коментира вчерашното изказване на финансовия министър Симеон Дянков, че увеличение на заплатите в силовите министерства и структури може да има само, ако поетапно техните преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители.

"Що се отнася до прословутите привилегии, няма да спра да повтарям, че това са компенсации за редица неща и ако говорим за привилегии ще трябва тези ограничения в правата и задълженията на военнослужещите да ги приравним към държавните служители – да имат право на стачка, право на профсъюзи, право на членство в политически партии, свободно право на участие в избори, независимо от коя партия и т.н.", подчерта министърът.

Той отново посочи, че за възнагражденията предстоят още разговори между министерствата и Министерството на финансите, като в крайна сметка последната дума ще има правителството.

Oще по темата

Не зная какво е влиянието върху фонд работна заплата, ако един военнослужещ не е 20, а 40 дни в отпуск. Това все пак е платен отпуск, коментира военният министър и изрази оптимизъм:

"В българското правителство има разумни хора, които да сядат на масата и да водят преговори за това какво би било и какво не би било по отношение на възнагражденията на военнослужещите".

Dnes.bg припомня, че преди ден финансовият министър Симеон Дянков посочи, че заплатите на военните и другите служители от сферата на националната сигурност могат да скочат с до 12%, но ако техните допълнителни преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители.

По думите на вицепремиера е изпратено писмо до администрациите с това предложение.

Някои от синдикатите поискаха увеличение на заплатите в МВР с 25 на сто, но това няма да стане със сигурност, допълни Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

162

бари

преди 11 години

Ти 148, какъв си та ще кажеш на кого какво трябва да му се вземе и на кого да се даде, ***? А защо на теб не ти се отнеме привилегията да работиш втора работа, да членуваш в партия, да имаш право на синдикална дейност, да работиш не повече от 8 часа на ден? какво ще кажеш да ти се отнемат тези привилегии, а ***?

161

Анонимен

преди 11 години

ОСТАВЕТЕ ГИ ***. ДО 4-5 ГОДИНИ НЯМА ДА ИМА АРМИЯ И ТОГАВА ЩО ПОЧНАТ ДА СЕ САМОУБИВАТ ЗАЩОТО ТОЛКОВА СА ЗАТЪПЕЛИ В АРМИЯТА ЧЕ И НА ДВЕ МАГАРЕТА СЛАМАТА НЯМА ДА МОГАТ ДА РАЗДЕЛЯТ, ТА КАКВО ОСТАВА ДА ГИ ВЗЕМЕ НА РАБОТА НЯКОЙ. ТОВА СА НАЙ-ДОЛНИТЕ *** НА ОБЩЕСТВОТО - НАРЕД С ***. ВЕЧНО МРЪНКАЩИ ЧЕ НЯМАТ ПАРИ, ВЕЧНО ХЛЕНЧЕЩИ С ИДЕЯТА ХОРАТА ДА ГИ СЪЖАЛЯВАТ. И ТЕ ГИ СЪЖАЛЯВАТ. НЕЧИСТОПЛЪТНИ И ГНУСНИ ТЪРТЕИ. ЩОМ СА ТАМ НАЧИ НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЯХ. ОЩЕ МАЛКИ И ЩЕ ИМ СВЪРШИ РАХАТА.

160

Обективен от софия

преди 11 години

Не мога да разбера хората от форума какво образование имат за да пишат пълни глупости Бюджет се прави от икономисти специалисти в публиюното финансиране Та те същите знаят ,че има поне 6 метода на формиране.Има методика за формиране на държавния бюджетМО не е приоритет на това правителство.Нямаме цели като ШенгенПари се дават само на хора можещи да ги управляват.За 3г.този министър доказа,че не можеТова е най-слабия министър стъпвал някога в МО за разлика от ЦоневСлед 1г,ще е в софийски съд

fallback