Цветан Цветанов и колегата му от Испания на срещата днес. Снимка: БТА
fallback

Задържаните българските моряци от кораба „Св. Николай” ще бъдат съдени в Испания. Това стана ясно от обща пресконференция на испанския министър на вътрешните работи Хорхе Фернандес и българския му колега Цветан Цветанов, съобщи БНР.

Цветанов се надява процесът срещу 21-те българи да бъде справедлив и ако има виновни те да получат наказанието си.

Станаха ясни подробности и за движението на кораба, на който бяха открити и задържани три тона кокаин.

Той е тръгнал от Гана към Венецуела. Трябвало е да разтовари стоката край северните брегове на Испания. "Свети Николай" е бил натоварен в периода между 20 и 24 юли. В Мадрид са задържани и шестима колумбийци, допълни Диас.

Oще по темата
Със задържането на дрогата и ареста на 21-та българи акцията не е приключила. Важно е да бъде неутрализирана цялата схема за трафик на наркотици от Латинска Америка за Европа, посочи Цветанов.

До две седмици в България идват испански представители, за да работят заедно с България по продължението на операция "Спартан".

Двамата министри са планирали общи действия, които трябва да подпомогнат продължаващото разследване.

България и Испания ще си партнират и развиват сътрудничеството и в борбата срещу трафика на наркотици, отвличанията и кражбата на коли и прането на пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 11 години

Анонимния за 7 апартамента , много си жалък и смешен ! Другите в България на палатки ли живея ? Твойте комунистчета доказаха ли си средства при изкупуването на държавата и за хотелите които имат ! *** !

91

silwiq

преди 11 години

Хванат български кораб с дрога - айде, пак Бойко Борисов виновен!!! Стига злоба, тя ви пречи да разсъждавате и да сте обективни! Има собственик на кораб, има капитан и ръководен състав - сигурно щяха да получат милиони , а и сигурно са получавали, но този път не стана....Там търсете вината, а Борисов колкото повече го плюете, толкова по-силен става - господа *** !!!

90

Анонимен

преди 11 години

Този "човек" се вживява във вечен министър МВР със 7 апартамена с не доказани средства за копуването им !!!

fallback