162 са незаетите места в СУ след трето класиране. Снимка: Булфото

162 незаети места остават след третото класиране на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от учебното заведение.

136 от тях са в редовната форма на обучение, а 26 места  - в задочната форма.

Тези 162 незаети места са от обявените общо 5173 места за плановия прием в Софийския университет за новата учебна година, уточняват от СУ.

Всички кандидат-студенти, които са приети в желаната от тях специалност, трябва да подадат в отдел "Студенти" на съответните факултети необходимите документи за записване в тридневен срок - от 15 до 17 август, включително.

Плащането на таксите за обучение се извършва в паричния салон на Ректората или по банков път. Едва след края на този срок за записване ще е ясно дали и в кои специалности остават незаети места, уточняват от висшето училище.

По закон деканските ръководства на всеки факултет сами решават дали да обявят допълнителен прием или ще прехвърлят незаетите места към магистърските си програми, съобщават от СУ.

Местата за допълнителния прием ще бъдат обявени от деканските ръководства на факултетите след 20 август, като от този прием ще могат да се възползват кандидат-студентите, чиито дипломи за средно образование не бяха изготвени в срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase