Снимка: МВР
fallback

Сигнали, че атентаторът от Бургас е бил видян в София, са получени в СДВР, съобщи  старши комисар Валери Йорданов пред БНР.

Към момента от полицията обаче не могат да потвърдят дали човекът, взривил автобуса в Сарафово, е бил в столицата.

Сигналите са подадени, след като МВР пусна фоторобот с възстановеното лице на атентатора. След като сигналът бъде проверен, ако се прецени, че в случая има оперативно интересни факти, информацията се изпраща в Главната дирекция за борба с организираната престъпност, обясни Йорданов.

„Получиха се много сигнали, че се е появявал и след атентата, което не би трябвало да се получават, тъй като основното предположение е, че лицето е загинало. Всички тези сигнали се проверяват, наистина има съвпадение по описание. Доста от хората, за които се говори, се установяват“, коментира шефът на столичната полиция.

В края на миналия месец вестник „Класа“ съобщи, че атентаторът от 18 юли на летище "Бургас" може би седмица по-рано е бил на Терминал 1 на софийския аеропорт, позовавайки се на очевидци. 

Oще по темата
Специални мерки за сигурност ще бъдат взети при откриването на учебната година в еврейското училище в София на 15 септември.

Продължава да има засилено полицейско присъствие и на местата, където има граждани на Израел - в метрото, моловете, жп и автогарата в града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

щирлиц

преди 11 години

Сега в София,скоро и в други градове!

72

гларуса

преди 11 години

Абе какво толкова го търсят? Да отиват в Холивуд у да арестуват Ал Пачино.

71

Леле-леле

преди 11 години

Нощеска тоо го работих на Лъовия *** не го знаях *** се нещо цък цък викаше па званех на Буцо по жеесема вика тоо е бил от портрето *** с бомбата леле и са не мое а спим се портрето глеам а кои че оди а работи Буцо че ме утепе и верно бомба му беше и цък цък викаше леле леле леле леле

fallback