Снимка: архив, Булфото
fallback

Все повече са регистрираните катастрофи заради шофьори без книжки, предупреждава МВР.

Само за седмица в София са станали две пътни произшествия, причинени от непълнолетни - 15-годишна блъсна пешеходка в ж.к."Люлин" и катастрофира във вход на жилищен блок.

В неделя късно вечерта шестима младежи се преобърнаха с "Рено 19" край кв. "Требич". За щастие и двата пътни инцидента са без сериозни последствия.

През юли неправоспособните водачи, санкционирани от пътните полицаи, са 69 спрямо 154 за същия период на 2011 година.

32-ма са шофирали без свидетелство за правоуправление само през първата седмица на август, а техният брой за миналата година е 49.

Пътните инциденти с неправоспособни водачи обаче са зачестили.

През юли са регистрирани 26 случая, причинени от шофьори без книжки. Те са с девет повече спрямо същия месец на 2011 година.

През изминалата седмица станалите катастрофи по вина на неправоспособни водачи са седем, докато за същия период на миналата година - две.

През изминалата нощ екипите на магистралната полиция са заловили четирима водачи без шофьорски книжки - двама от тях никога не са притежавали свидетелство за правоуправление, а другите управлявали автомобилите си при отнети шофьорски книжки поради изчерпване на контролните точки.

И четиримата нарушители са пълнолетни и са санкционирани с актове по Закона за движение по пътищата.

Още четирима без свидетелство за правоуправление са установени от столичните пътни полицаи тази нощ. На нарушителите са съставени актове.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

мементо

преди 11 години

Малката пачичка, дето татко/мръсното педофилско гадже й е дало колата просто е решила, да се качи и да повършее и по етажите, няма само тия по тротоарите да събира я!! нея - в панделата за 20г. а тоя, дето й е дал колата - доживот! такива безотговорни па*и и *нца е опасно да са на свобода.

24

mvr

преди 11 години

OT UTRE VSI4KI KOLI S FAROVE I PESHEHODZI S FENER4ETA .GLOBATA E 50 LV.AMI TE VSI4KI *** SI KUPIHA DIPLOMI I NI UPRAVLEVAT I TAKIVA KMETOVE .ZASHO DA NE SI KUPIM I KNIJKI.VSI4KO SE PRODAVA NA BITAKA .KATO ZELEN4UZITE.NEMA NAIAJDANE TAZI SKAPANA DARJAVA KRADE ,KRADE I PAK KRADE.

23

///

преди 11 години

Как е написана статията човек ще си каже, че книжката кара колата а не тоя, който е зад волана. Ако имаш малко акъл ако ще не на 15 ми на 13 години да си пак няма да направиш катастрофа.

fallback