Снимка: архив, "Пирогов"

72-годишна жена е с опасност за живота, след като дни наред лекарите не видели, че е със счупен прешлен на врата, съобщи bTV.

Поредна жалба за лекарска некомпетентност ще бъде проверявана от комисия в "Пирогов”.
Възрастната жена постъпила в столичната болница преди осем дни - по спешност. Паднала е в изкоп за ремонт на тръби.

На 24 юли Радка Георгиева излязла на разходка и поради липса на обезопасителна ограда се спъва в извадените плочки, и пада в трап.

По спомени пострадалата казала, че е паднала на глава. Съседи викат Бърза помощ и линейката я откарала в „Пирогов”.

Възрастната жена е прегледана, направени са й рентгенови снимки и е приета за два дни по клинична пътека за рана на лявата подбедрица. Радка Георгиева попада в Трета травматология с лекуващ лекар д-р Воденичарски.

„Главно оплакванията й бяха във врата, лявата плешка отпред и отзад. Не сме наясно колко снимки са й правени. В деня на приемането ни казаха, че са направени три. На другия ден д-р Воденичарски ни каза, че отново е правил снимка и отново е категоричен, че счупване няма. Те й казват, че е лигла, че няма нищо счупено. Лигава бабичка, даже една от сестрите в противошокова зала каза: „Да беше по-дълбока дупката, да си остане там”, разказва пред bTV дъщерята на 72-годишната жена.

Пострадалата се влошава с часове, а болките във врата не й минават. Въпреки оплакванията, от „Пирогов” са готови да я изпишат.

След настояване от близките пациентката е прегледана от друг неврохирург и истината лъсва. Докторът бил категоричен, че има счупване на втори шиен прешлен.

Радка Георгиева остава в „Пирогов”, като е преместена в неврохирургията, но състоянието й се влошава още и не е сигурно дали ще се стабилизира, за да бъде оперирана. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase