Останките от взривения автобус Снимка: БТА
fallback

Очевидна липса на план за действие и реакция след атентата на летище Бургас. Така експертът по международна сигурност Илия Антонов обобщи пред bTV реакцията след атаката, отнела живота на шестима души в морския град.

Според него не е трябвало цялото държавно ръководство да отива на мястото на атаката. Така, изразявайки добрите си намерения, то пречело на конкретните отговорни фактори и разследващи, които би трябвало да движат процесите в такъв труден момент.

Безразборните и неконтролирани изказвания на журналисти, политици и експерти също са грешка. Според експерта, те затрудняват разследването. Използването на атентата за политически атаки пък увеличава чувството за несигурност и страх, смята Антонов.

Oще по темата
"Изявленията трябва да бъдат контролирани с изграждане на кризисен щаб, за който нямам усещането, че е съществувал и действал ефективно от възникването на атентата", каза експертът. По думите му това показва липса на план след атаката.

Експертът по авиационна сигурност Александър Янков се съгласи с мнението на Антонов.

"Няма такъв сценарий, при който министър-председател и министър да обсъждат ситуацията в момент, в който тя се развива. Това се извършва от представител на кризисния щаб, който е специалист в предлагането на подобна информация", каза Янков. Останалото, според него, е грешка, вреди на работата и показва неспособност.

Експертът заяви още, че България трябва да е готова за още удари - това показвала статистиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Комунизъма рулз

преди 11 години

Колко по интересно и смислено щеше да е всичко ако *** и простаците в България нямаха достъп до интернет...

75

смях

преди 11 години

Каквото и да направят все няма да ви угодят управляващите от ГЕРБ!!Кефя се как Премиера Бойко Борисов ви хлъзга ......каже едно ......ау.....недоволни , той обърне на 180 гр......пак Недоволни .......Няма значение същността .........важно е да сте недоволни!!!

74

най-слабият

преди 11 години

ЦвЦв е най-слабият вътрешен министър, който изобщо е имала България. Некадърен. Човек без никакъв, не само оперативен опит, но и с липса на какъвто и да е нюх. Комплескарско чувство за кариеризъм. Неграмотна лексика, очевидно липсващи ерудиция, професионализъм и обща култура. Фройдистко озлобление и злопаметен. Наизустени купешки изрази, фрази с изумително профански сложни съставни изречения. Цецо Апартаменто превърна МВР, по време на режима на пожарникаря, в наказателна бригада от мутренски тип

fallback