И Костов изрази недоволство от работата на ДАНС. Снимка: Архив Булфото
fallback

ДАНС все още не е готова да отговори на ключовите въпроси, на които трябва да се даде отговор  – не на тези за разследването, а за предотвратяване на бъдещи подобни заплахи за националната сигурност на страната, обяви лидерът на ДСБ и председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Иван Костов.

По-рано през деня комисията изслуша заместник-председателя на агенцията Владимир Писанчев.

Лидерът на ДСБ отбеляза, че темата за международния тероризъм в годишния доклад на ДАНС е отсъствала, което означава, че правителството е оценила риска като никакъв.

Костов призова изводите от случилото се да се направят бързо и да се вземат съответните мерки.

"Правителството трябва да отговори спешно на ключовия въпрос защо в България се извърши терористичен акт", поиска още Костов.

Той добави, че разследването на терористичен акт не е възможно без международно сътрудничество, а основното ниво на координация с чуждите служби минава през ДАНС.

По-рано през деня и лидерът на "Атака" Волен Сидеров упрекна ДАНС, че е била неподготвена за взрива на летището в Бургас.

Имам чувството, че ДАНС е била заварена по бельо, коментира Сидеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 11 години

А дали няма ниакяква игра от страна на МУСАД(тайните служби на Израел),все пак какво са няколко живота при условие че могат да спечелят дивиденти срещу палестинците или напоследък нашумелият ИРАН.

39

не син

преди 11 години

Камикадже да те посети !

38

алекс

преди 11 години

Отивай в затвора !

fallback