Митничарите излизат на протест в четвъртък. Снимка: Архив Булфото

Служители от Централното митническо управление на Агенция "Митници" ще протестират в четвъртък пред Министерството на финансите в знак на протест срещу промените в Закона за администрацията.

Шествието ще тръгне в 17.30 часа от сградата на Агенция "Митници", като има разрешение за двучасов митинг от 18.00 часа пред сградата на финансовото министерство.

Целта на протестиращите е да се предотврати преместването на управлението в Русе.

Според служителите в митниците местенето на държавната администрация от столицата в други градове би струвало десетки милиони лева в условията на криза.

"Въпрос на време е, ще стане, никой не е роден митничар, както никой не е роден чиновник, както никой не е роден банкер", обяви по повод готвения протест министърът на финансите Симеон Дянков, цитиран от "Фокус".

По думите му има много работа за тези, които искат да работят и на последните обявени конкурси по 100 души са се конкурирали за едно място в Агенция "Митници".

"Има достатъчно кадърни хора, така че съм убеден, че ако някои хора решат, че не искат да са митничари, а да са нещо друго, други хора ще дойдат и ще си свършат добре работата", заяви Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase