Стойна Колева няма да плаща сметката от 410 лв. за един кубик вода. Снимка: архив, Булфото

Оказва се, че понякога не само приказките имат добър край. След като новината за пенсионерката от Бургас, която трябваше да плати „златен” кубик топла вода, се завъртя из медийното пространство, от Топлофикацията изненадващо решиха да опростят дълга й.

Още по темата

С официално писмо, изпратено до медиите, лично шефът на топлоразпределителното дружество в Бургас Въльо Дучев съобщи, че Стойна Колева е освободена от задължението да плати 410 лв. за един кубик вода.

Както Dnes.bg вече писа, през месец февруари възрастната жена се оказа потребителят с най-скъпата топла вода в страната. За един изразходван кубик тя трябваше да плати 343,16 лв. А след като подаде жалба с искане сметката й да бъде преразгледана, се оказа, че действително е допусната грешка, но не в полза на клиентката и сумата се покачи на 410 лв. Като причина за абсурдната ситуация от топлоразпределителното дружество посочиха факта, че всички съседи на Стойна Колева са се отказали от услугата и тя е останала единственият потребител на топла вода във входа.

След няколкомесечна борба, в която се включи и омбудсманът на Бургас Таньо Атанасов, който посъветва жената да не плаща и дори й предложи да поеме разходите й по съдебното дело, историята стигна до своя „хепиенд”.

 „Придържайки се към своята социално отговорна политика и проявявайки чисто човешко разбиране, голямата сума ще бъде опростена. Въпреки факта, че няма грешка при изчислението на дължимите суми, това е решение в знак на добра воля и осъзнаване затруднената ситуация, в която е попаднала клиентката не по нейна вина”, се казва в писмото от Топлофикация – Бургас.

Остава само въпросът защо това решение дойде чак сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase