Пирогов недоволстват срещу действията на министерството. Снимка: Пирогов
fallback

Като кампания, която цели оклеветяването на ръководството и добрата клинична практика на болницата, определиха от “Пирогов“ изнесеният вчера от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова доклад за лечебното заведение.

Болницата изпрати изявление за БТА по повод разкритията след реща между началници на клиники и отделения, водещи лекари, представители на синдикатите, на Българския лекарски съюз и др.

Oще по темата

Атанасова оповести доклад, който показва явни нарушения в процедурите за провеждане на обществени поръчки в "Пирогов", както и сключването на странни договори в болничното заведение. Проверката е показала, че в болницата е имало договор за опис и подредба на книги, който бил на стойност 5400 лв. Имало договор и за консултант, който да помага на пациентите да изберат какво да четат.

Освен това се плащало и за човек, който да достави книгата до болничната стая.

Данните целят да дискредитират “Пирогов“, да манипулират общественото мнение и да нарушат работата в лечебното заведение, се казва още в изявлението.

Недостойно е  Министерството на здравеопазването да предоставя публично данни от проверката преди официалния доклад с резултатите от нея да е връчен на болницата, заявяват участниците в срещата.

Те не одобряват и факта, че преди оповестяването на доклада не е дадена възможност на ръководството на болницата да отговори на твърденията.

"Болница "Пирогов" е била и ще бъде основният стълб в здравеопазването в София и страната, освен ако държавата в лицето на Министерството на здравеопазването не пожелае това да не е така", се допълва в текста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

дид

преди 11 години

До анонимен.Знаете ли какво ще ви отговоря не сте в час какво вършат санитарите,и не седят да клюкарстват и да гледат доктор сестра какво правят,а работят за жълти стотинки и винаги се изкарват те виновни.Но едно нещо ще ви кажа това не са ви санитарите от преди 30-4- год когато ги събираха от улицата,повечето са с образование поне средно ако не и по високо но по принуда седят.Такива времена настанаха че не избираш работа а работиш каквото има.Ако колкото до образование то не е критерий за инте

100

пинко

преди 11 години

Зная минаха доста месеци и дали някой ще го прочете е въпрос,но няма значение и да се прочете то не се чете от тези който трябва.Пирогов си е пак същият и няма да се промени.Част от лекарите не всички има много човечни но масово се гледа в ръцете на болния.А колкото до боносовата секретарка е навирила още повече нос.Но за сметка на това библиотекарката я няма понеже тя е престъпника най голям.Но винаги е така от нишето вишето не се закача.Няма смисъл да се хабят думи.Едни работят другите ядат.

99

Анонимен

преди 11 години

Като съпоставих двете болници окръжна и пирогов забелязах много голяма разлика между тях-отношение на персонал към пациент.Пироговци не могат да им се намажат на малкия пръст но явно това зависи от ръководителя-рибата мирише откъм главата.

fallback