Найденов в търсене на заровеното куче. Снимка: Impact Press Grouр
fallback

Земеделският министър Мирослав Найденов се обяви против безпричинната евтаназия на кучета.

Проблемът с бездомните кучета няма да се реши с убийството на 10 или 20 кучета, нито с увеличение екипите на "Екоравновесие", смята той.

По думите му проблемът е сериозен и действията трябва да са по-глобални.

"Кучето е заровено на друго място и проблемът е свързан с думата контрол", каза той.

Oще по темата
Министърът обяви пред журналисти, че след два дни около масата за преговори ще седнат представители на Сдружението на общините, на неправителствени организации, депутати от комисията по земеделие и гори, на Българската агенция по безопасност на храните, НПО-та, за да обсъдят и намерят решение на проблемите с бездомните кучета в София.

"Този път на масата ще седнем всички, не само заради злощастния инцидент в кв. "Малинова долина", но и защото популацията се увеличава и това означава, че нещо не работи както трябва", коментира Найденов.

Той смята, че увеличената им популацията се дължи на многото изхвърлени кучета от недобросъвестни стопани.

По думите му подобни проблеми има не само в столицата, но и в другите населени места.

"Проблемът обаче няма да бъде решен, ако Столична община работи по проблема, а съседните като Перник, Костинброд и др. нищо не правят. Много е близо и животните ще дойдат тук, което обяснява включването на Сдружението на общините в предстоящата дискусия", категоричен бе министърът.

Според него кметът Йорданка Фандъкова няма да може да се справи сама с проблема затова държавата в лицето на министерството му ще й подаде ръка. 

На въпроса кога ще бъде променена наредбата за приютите, Мирослав Найденов каза, че засега по този въпрос няма консенсус и той ще бъде сложен на масата на преговорите в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

Анонимен

преди 12 години

пророк Исая. Исая 6:9-13 9 И рече: - *** кажи на тия люде: С уши непрестанно ще чуете, но няма да схванете, И с очи непрестанно ще видите, но няма да разберете. 10 Направи да затлъстее сърцето на тия люде, И направи да натегнат ушите им, и затвори очите им, Да не би да гледат с очите си, и да слушат с ушите си, И да разберат със сърцето си, и да се обърнат та се изцелят. 11 Тогава рекох: Господи, до кога? И Той отговори: Докато запустеят градовете та да няма жител, И къщите та да няма човек, И страната да запустее съвсем, - 12 Докато отдалечи Господ човеците, И напуснатите места всред земята бъдат много. 13 Но още ще остане в нея една десета част, И тя ще бъде погризена; Но както на теревинта и дъба Пънът им остава, когато се отсекат, Така светият род ще бъде пъна й.

100

Жоро

преди 12 години

Земеделскят министър ще направи добре, ако върши качествено своята работа, а не да дава мнение за бездомните кучета. Ако милее за тези песове, да си осинови поне 100-ина броя, но да си ги гледа в къщи. Предполагам, че още същият ден ще го изгони жена му барабар с кучетата (и няма да сбърка). Иначе отстрани да изказваш мнение и баба знае. Значи един хора да мъкнат каруцата, а други само да викат: Хайдеее, де брее, напъни се беее!". Не става така : или мъкнеш каруцата, или мълчиш!

99

читател

преди 12 години

plp=lk

fallback