Снимка: Bulphoto
fallback

Съдържанието на юлския доклад за постигнатия напредък в съдебната реформа не е предрешено и само от България зависи какво ще бъде то. Това е заявила генералният секретар на Европейската комисия Катрин Дей на среща с президента Росен Плевнелиев и вицепрезидента Маргарита Попова, съобщават от пресцентъра на президентството.

Дей е подчертала, че страната ни трябва да докаже необратимостта на извършените до момента реформи и е изразила очакването на ЕК за прозрачност при предстоящите назначения в съдебната система.

Плавнелиев и Попова са отбелязали, че въвеждането на Механизма за сътрудничество и оценка през 2006 г. е оказало позитивно влияние за ускоряване на реформите в съдебната система. Президентът е изразил надежда, че България ще бъде оценена справедливо за постигнатото до момента.

По време на срещата той е очертал приоритетите на България, които ще залегнат в националната програма за развитие до 2020 г.

Осъществяването на съдебната реформа и противодействието на организираната престъпност и корупцията не са просто "европейски ангажимент на българските институции, а отразяват очакването на българските граждани за справедливост", е изтъкнал Плевнелиев. Обсъдени са били прогресът на съдебната реформа у нас, както и приоритетите на България в контекста на стратегията "Европа 2020".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 12 години

бг карикатура - кощрамба и скачубър

16

явертъ

преди 12 години

абе този няма ли да спре да се хили?

15

Пак ли Шенген?!

преди 12 години

"Съдържанието на юлския доклад за постигнатия напредък в съдебната реформа не е предрешено и само от България зависи какво ще бъде то" е заявила ген. секретар на Европейската комисия Катрин Дей на среща с президента Росен Плевнелиев и вицепрезидента М. Попова, съобщават от пресцентъра на президентството. Бих ви предложил да прочетете коментари 16 и 17, в тях се говори за ситуацията в едно от двете висши съдилища - ВАС (другият е ВКС). За КС да не говорим - там е някакво подобие на старчески дом

fallback