Любомир Спасов. Снимка: БТА
fallback

Приблизително 2,5 милиона лева под формата на допълнително материално стимулиране са раздадени в болница "Лозенец" за 2011 година.

Според шефа на болницата Любомир Спасов това в никакъв случай не са бонуси. Самият той е взимал 15 000 лева месечно ДМС върху заплатата си.

Oще по темата

До думите му тези пари са реално изработени от него и няма намерение да ги върне.

Спасов обясни, че тези 15 000 лева месечно идват главно от труд в извънредно работно време.

Директорът на болница "Лозенец" обясни, че заплатата му е 1000 лева на месец и получава още 600 лева като декан на медицинския факултет към Софийски университет.

Бюджетът на болница "Лозенец" е около 31 млн. лева за миналата година. Средствата са дошли от държавния бюджет, здравната каса, клинични пътеки и приходи от дейността на болницата.

Първоначално държавата е трябвало да отпусне около 12 млн. лева от бюджета за болницата, но в последствие сумата е нараснала до около 22 млн. лева.

Като причина за големия скок на отпуснатите средства Спасов посочи ремонтните дейности и обновяването на апаратурата в болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

House

преди 12 години

Най-накрая данъкоплатеца да види къде му отиват парите. 2 млрд. лева за здраве, 5% от БВП, няма такова ведомство което да разполага с толкова пари. И тъй като здраве-Опазването (да се пазим от здраве) е опасно най-добрия вариант в този случай е да се гръмнем ритуално.

85

бау

преди 12 години

Спасов е безкруполен.То бива тъпо обяснение за неправомерно взетите 15000лв. месечно но все пак хората ще му се смеят.Работи 8 ч. за 1000лв извън тези часове се занимава като декан за 600лв.Питам тези 15000лв с какви часове от денонощието ги заработва.

84

Анонимен

преди 12 години

щом 1000 лв. му е заплатата а 15 000 хил. му е извънредния труд, предполагам, че едно денонощие е 120 часа ?

fallback