Директорът на болницата Любомир Спасов. Снимка: архив Булфото
fallback

Изпълнителната агенция по трансплантации спира всички трансплантации в болница "Лозенец", съобщиха от Центъра за защита правата в здравеопазването.

Болницата не покрива критериите за бъбречни, сърдечни, белодробни и чернодробни трансплантации.

От агенцията отнемат разрешителното докато Правителствена болница не покрие всички изисквания на нормативната уредба.

Oще по темата

Повод за проверката в болница "Лозенец" станаха сигнали на родители, чиито деца са починали след чернодробни трансплантации в там.

От 2008 г. до 2011 г. в болница "Лозенец" са извършени 10 детски чернодробни трансплантации, като пет от децата са починали, а две са насочени към ретрансплантация в чужбина.

Центърът за защита правата в здравеопазването подкрепиха родителите в исканията им и изпратиха отворено писмо до министъра на здравеопазването Стефан Константинов с искане за освобождаване на директора на лечебното заведение Любомир Спасов.

Днес от центъра заявиха, че проверката показва, че всички трансплантации в болница "Лозенец" през последните години са извършени в нарушение на действащото законодателство и прокуратурата вече има всички необходими доказателства.

Те допълват, че очакват държавното обвинение, което е сезирано с повече от 5 жалби и сигнали за извършените нарушения, да предприеме предвидените от закона действия за разкриване на виновните лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Adasha

преди 9 години

там е гробница, питайте операционните сестри да ви кажат

14

Arven

преди 12 години

Бе кой доктор умишлено ще мори хора...явно е некадърен. И как така изведнъж се сетиха, че болницата не отговаряла на изисквания за транспалнатции - след толкова години и толкова смъртни случаи?И номер 5...много прсташно изказване, бе. И нищо не ти се ризбира, изяждаш букви, не си грамотен...пълен провал! Видимо се стараеш, но не ти се получава, но ти явно толкова си можеш! Няма нищо по-грозно от вулгарен ***...помисли върху това следващия път, когато решиш да бълваш небивалици!

13

до 15

преди 12 години

Уволнение ,щом и за това не стават ....!

fallback