Преди година ВМРО отново организира протест пред ДКЕВР. Снимка: Булфото
fallback

Предупредителен протест пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) организира ВМРО заедно с граждански организации на 8 март.

Поводът е новото увеличение на цената на тока за потребители, което трите електроразпределителни дружества в страната поискаха.

"Основанието за повишаването на цената на тока всяка година е не толкова в увеличената себестойност на ел. енергията, колкото в представените от ЕРП-тата разходи за инвестиции в мрежата.

Одитът, направен на електроразпределителните компании след протестите на ВМРО през 2010 г., показа, че голяма част от тези т.нар. инвестиции въобще не са се случили. Логичният въпрос е защо цената на тока, вместо да пада, продължава да се увеличава с фалшиви аргументи", питат в писмо до медиите войводите.

Oще по темата

Протестът е насрочен в четвъртък, 8 март, и е под надслов "Мъжки срещу монополите".

Началото е в 12.00 ч. пред сградата на ДКЕВР на столичния булевард "Дондуков" до Младежкия театър.

Преди дни лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че е време българите отново да протестират – след разкритията за цените на лекарствата и заради поредните спекулативни увеличения на цените на комуналните услуги и на енергоносителите.

Тогава Каракачанов нарече политиката на монополистите "мародерство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 12 години

17 МАРТ - ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - ПРОМЕНЯМЕ СИСТЕМАТА!! ДОЛУ ПОЛИТИКО-ИКОНОМИЧЕСКАТА ОЛИГАРХИЯ!!

27

до Семерджиев-1

преди 12 години

Стиска ти само да вдигаш цената на тока, щото монополите правели инвестиции. Те са тук да грабят, не да градят.

26

до Семерджиев

преди 12 години

Семерджиев, ще те призная за играч от голям калибър, ако успееш да прокараш такса електромер. Така ще гушнеш в джоба си от 3-5 милиона лева или евро/зависи как се пазариш с ЧЕЗ и другите/. Те отдавна точат лиги за тази такса електромер защото примерно при 1 милион електромера като електромерно стопанство на ЧЕЗ, ако се въведе такса електромер по 1 лев/за начало де/ на електомер, то всеки месец чехите ще гушкат 1 милион лева за нищо. Тогава що не я въведеш таксата? Щото си *** и не ти стиска.

fallback